Logo demaasenwaler.nl
<p>Windpark Nijmegen Betuwe in Ressen, gezien van de dijk in Beuningen.</p>

Windpark Nijmegen Betuwe in Ressen, gezien van de dijk in Beuningen.

(Foto: Ger Loeffen)

Zeshonderd bezwaren tegen komst windmolenpark

BEUNINGEN - Maar liefst zeshonderd bezwaren zijn er ingediend tegen de komst van het windmolenpark in Beuningen. Daarvan zijn er maar een paar uniek te noemen. Het overgrote deel betreft zienswijzen ingediend op voorbedrukte formulieren, onder andere door bezwaarmakers als Stichting Tegenwind.

De bezwaren richten zich in hoofdzaak op geluidsoverlast, slagschaduw, gezondheidsschade en planschade, oftewel het minder waard worden van het huis. Ondanks het grote aantal bezwaarschriften heeft de gemeente Beuningen nauwelijks aanpassingen gedaan aan de plannen.

In maart werd duidelijk dat de gemeente, ondanks tegenstand van omwonenden en ook de commissie Ruimtelijke Kwaliteit, gaat voor vijf windturbines rondom knooppunt Ewijk, met een maximale tiphoogte van 245 meter. De gemeente stelt dat het windpark zal voldoen aan alle wettelijke normen, maar erkent dat mensen in de omgeving toch overlast zouden kunnen ervaren van de windturbines. Maar liefst 32 woningen bevinden zich binnen een straal van een kilometer van de windturbines.

Vanaf 14 juni tot en met 17 juni is er tijd vrijgemaakt voor drie avonden van hoorzittingen. Daarna volgt op 22 juni een commissievergadering als voorbereiding op de raadsvergadering. Op 5 of 6 juli bespreekt de gemeenteraad vervolgens de plannen. Als de coronamaatregelen het toelaten is die vergadering dan weer in fysieke vorm.

Door Patrick Huisman

Meer berichten