Logo demaasenwaler.nl
Foto: Monica Praat

Dak- en Thuislozen in de regio

WEST MAAS EN WAAL – De gemeente West Maas en Waal gaat onderzoeken of het aantal dak- en thuislozen in de regio teruggedrongen kan worden. Ze sluit zich aan bij het beleid van centrumgemeente Nijmegen.

In een kamerbrief luidde de minister de noodklok over het toenemende aantal dak- en thuislozen. Dit is sinds 2009 bijna verdubbeld tot een kleine 40.000 mensen. Daarom heeft het kabinet in samenwerking met de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) een breed plan van aanpak opgesteld. Alle gemeenten ontvingen in 2020 en 2021 een bedrag van in totaal 49.000 euro voor de lokale aanpak van dak- en thuisloosheid. Hoe de situatie er West Maas en Waal voor staat wordt nu uitgezocht. Wethouder Reuvers vertelt: ‘Momenteel zoeken we tot in detail uit in hoeverre dit van toepassing is in onze gemeente. Hoewel er nog geen signalen of overlastmeldingen zijn, willen we een goed en verstandig besluit kunnen nemen.’

Gemeente West Maas en Waal wil in de aanpak van dak- en thuislozen samenwerken met gemeenten in de regio, om efficiënter en effectiever te werken.

Door Hanneke de Vries

Meer berichten