Logo demaasenwaler.nl
<p>Roadshow op basisschool De Reuzepas.</p>

Roadshow op basisschool De Reuzepas.

(Foto: Femke Arts)

Cross-skills oefenen op Basisschool De Reuzepas

EWIJK - Met een stoere fiets racen over een circuitje, slalommen of fietstikkertje doen. Dat kon afgelopen donderdag in Ewijk, in het kader van de Gelderse Roadshow. Op het schoolplein van basisschool De Reuzepas werd al vroeg in de ochtend een heuse pumptrack, een soort fietscrossbaan, opgebouwd.

Voor kinderen van groep 5 tot en met 8 waren er diverse fietsactiviteiten en gave fiets-challenges. Voor de pumptrack waren er stoere BMX-fietsen aanwezig. De fiets-challenges konden de leerlingen met de eigen fiets uitvoeren. Daarnaast kregen de deelnemers veel tips van de aanwezige professional crossers. Plezier stond voorop, maar ongemerkt werkten de leerlingen aan het verbeteren van hun fietsvaardigheid- en veiligheid. Door de aandacht voor sport, skills en safety leerden ze zich beter te focussen op het verkeer. De deelnemers deden enorm hun best en overwonnen hun angsten. Juf Kelly durfde het zelfs aan om midden op de pumptrack te gaan liggen, terwijl de BMX-fiets over haar heen vloog.

Gelderse Roadshow
De Gelderse Roadshow komt langs in tien verschillende Gelderse gemeenten, waar leerlingen van basisscholen voor een dag(deel) mee kunnen doen. Bij elke roadshow is ook een Gelderse topsporter aanwezig om de kinderen te inspireren. Basisschool de Reuzepas had het geluk om donderdagochtend 3 juni deze roadshow te mogen ontvangen. De buurtsportcoaches van Beuningen Samen in beweging ondersteunden dit initiatief en waren zeer enthousiast. Ze hopen in de toekomst nog meer basisscholen binnen de gemeente deze activiteit te kunnen aanbieden.

De Gelderse Roadshow is een samenwerking van de Gelderse Sportfederatie (GSF), BOOST: Pumptrack NL en Bmoovd, en wordt gerealiseerd vanuit de Heel Gelderland Fietst campagne (Provincie Gelderland).

Meer berichten