Logo demaasenwaler.nl
<p>Actie van de Stichting Tegenwind op het Julianaplein in Beuningen. Een ballon wordt opgelaten tot een hoogte van 245 meter.</p>

Actie van de Stichting Tegenwind op het Julianaplein in Beuningen. Een ballon wordt opgelaten tot een hoogte van 245 meter.

(Foto: GER LOEFFEN)

Bericht van Stichting Tegenwind

BEUNINGEN - In maart dit jaar zijn de plannen voor Windpark Beuningen gepubliceerd. Dit leidde tot 580 ingediende zienswijzen door omwonenden. Gemeente Beuningen schreef in reactie daarom een 559 pagina tellende ‘Nota van Beantwoording zienswijzen’. Die reactienota was vanaf 3 juni 2021 in te zien op de gemeentelijke website.

Indieners van de zienswijzen ontvingen een brief dat zij tot woensdag 9 juni de tijd hebben om aan te geven of zij, in reactie op de gemeentelijke notitie, hun zienswijze nader willen toelichten. Stichting TegenWind vindt deze tijd te kort om het rapport te lezen en een toelichting op te stellen. Daarom heeft de stichting de gemeente verzocht de hoorzittingen uit te stellen tot medio juli. Bijkomend voordeel van uitstel is dat de inspraaksessies naar inschatting van de stichting dan ook niet digitaal hoeven, maar dat er ‘gewoon’ vergaderd kan worden, inclusief belangstellende toeschouwers.

Meer berichten