Logo demaasenwaler.nl
Sloper
Sloper (Foto: Sloper)

Festivalterrein Zeeltje uitgebreid

DEEST - Zeeltje Rock was op een enkele dagkaart na, volledig uitverkocht. Met dank aan de buren kan het terrein worden uitgebreid, waardoor er extra tickets beschikbaar komen voor het driedaagse festival.

Het festival vindt dit jaar plaats van vrijdag 20 tot en met zondag 22 augustus. Er treden in totaal zo’n 26 bands op. Enkele grote namen die dat weekend naar Deest zullen komen: Navarone, Sloper, Vintage Caravan, Dikke Dennis en de rockers, Gary Moore Tributeband en Don’t Look Back.

Sloper
Een van de hoofdacts op vrijdag is Sloper. Drummer Cesar Zuiderwijk (Golden Earring) en collega Mario Goossens (Triggerfinger) waren al langer onder de indruk van elkaar en ronselden de Britse gitarist-met-zijn-gouden-stem Peter Shoulder (Winterville, The Union en Silverthorne) en sessiegitarist Fabio Canini uit Belgisch Limburg om samen dit muzikaal deconstructiebedrijf op te richten.

Het viertal ging meteen aan de slag met een heavy classic rock sound, die dankzij het unieke geluid van twee drums en de stem van Shoulder heel erg opvalt. Classic stuff met een moderne, onweerstaanbare sound. Verwacht stevige riffs, vette drums (duh) en misschien wel het belangrijkste: decibels. Want soms is het simpel: Rock’n’Roll is er om plezier te maken, om lekker lo(o)s te gaan en te genieten van riffs en roffels. By all means, fun intended. 

Navarone
Op zaterdag komt Navarone, de band die ooit op ‘t Zeeltje opende is nu absolute Hoofdact, Nadat de Nijmeegse rockband in 2019 het succesvolste jaar ooit beleefde met twee volledig uitverkochte clubtours, supports voor Bon Jovi in ’t Goffertpark en Anouk in de Ziggodome én meer dan 35 gespeelde zomerfestivals, staat de band klaar om de draad weer op te pakken. Deze gestage opmars is niet onopgemerkt gebleven; tijdens de pandemie tekende de band bij het grote Sony Music en doken de jongens de studio in met niemand minder dan Gordon Groothedde. Als klap op de vuurpijl bracht de band eerste nieuwe single ‘Can’t Love’ op 28 mei uit. De prognose is duidelijk: Navarone heeft het heden en de toekomst van de rock in de palm van zijn hand.

Tribute Dag
Op zondag is er weer de bekende Tribute Dag, dit keer met een kleine entree op deze dag komen oa. Tributes voorbij van Johnny Cash, Ramones, Guns n Roses en is er een optreden van Don’t Look Back

Tickets
Dagkaarten en de allerlaatste combitickets zijn verkrijgbaar via www.zeeltjerock.nl. Dagkaarten voor de Tributedag op zondag zijn ook verkrijgbaar bij Drogisterij van der Wielen in Deest.

Meer berichten