Logo demaasenwaler.nl
Foto: Studio Pannekoek

Gemeente Druten nu ook bereikbaar via WhatsApp

DRUTEN - Inwoners kunnen vanaf nu ook via WhatsApp vragen stellen aan de gemeente Druten.

De gemeente Druten is op WhatsApp bereikbaar via telefoonnummer 06 256 899 28. De gemeente Druten reageert zo snel als mogelijk op berichten. Dat gebeurt tijdens de uren waarop de gemeente ook telefonisch bereikbaar is. Dat is van maandag tot en met donderdag van 08.30 – 17.00 uur en op vrijdag van 08.30 - 13.00 uur. Gebruik het 06-nummer alleen voor WhatsApp. Telefoontjes naar dit nummer beantwoordt de gemeente niet.

Beter aansluiten bij de behoeften van de inwoners
Veel inwoners maken gebruik van WhatsApp op hun smartphone. Via WhatsApp kunnen ze nog makkelijker vragen stellen aan de gemeente. De vragen kunnen over alles gaan. Bijvoorbeeld een vraag over een vergunning, een afspraak maken voor het verlengen van het paspoort of een vraag over zorg.

Hoe werkt het
Om vragen te stellen via WhatsApp moeten inwoners eerst het 06-nummer in de contactenlijst van hun telefoon zetten. Daarna kunnen ze via WhatsApp een gesprek met de gemeente beginnen. Sturen inwoners een bericht buiten de openingstijden? Dan krijgen zij een reactie als de gemeente weer bereikbaar is.

Veilig omgaan met privacy gevoelige informatie
Via WhatsApp beantwoordt de gemeente Druten geen vragen waar privacy gevoelige informatie voor nodig is. Bijvoorbeeld persoonsgegevens of het Burgerservicenummer. Als de gemeente deze gegevens nodig heeft vragen zij inwoners om op een andere manier contact op te nemen. Zo zorgt de gemeente ervoor dat ze veilig omgaan met privacy gevoelige informatie.

Meer berichten