Logo demaasenwaler.nl
Kasteel Hernen
Kasteel Hernen (Foto: Patricia Kuijpers)

Kasteel Hernen weer open voor publiek

HERNEN - De grote poort van het kasteel Hernen is vanaf vandaag weer geopend om bezoekers te kunnen ontvangen. Na maanden gesloten te zijn geweest tijdens de lockdown kunnen gasten weer op pad met de ‘pratende’ lantaarn om zo het middeleeuwse kasteel te ontdekken.

Spectaculaire beleving?
Op Hernen is van alles te beleven en te ontdekken. Naast de rondgang met de lantaarn en de ambachtslieden die gasten tegen kunnen komen is sinds vorig jaar een publiekspresentatie over de verdwenen toren. Spectaculair, omdat dit verhaal wordt verteld met de nodige licht - en geluidseffecten.
Na afloop van de rondgang door het kasteel is er voor de kinderen een leuke speurtocht om het kasteel en kan er op de binnenplaats pijl en boogschieten geoefend worden.

Maatregelen
Het museum is geopend op basis van de huidige Covid-19 maatregelen. Gaten moeten een tijdslot reserveren en de 1,5 meter regel blijft uiteraard van kracht. Op de website kunnen gasten de actuele maatregelen lezen.

Activiteiten
Deze zomer staan weer vele activiteiten op het programma. Van boswandelingen met de gids tot avondopenstellingen, middeleeuwse bewoners, theatervoorstellingen en leuke knutselactiviteiten. Al deze activiteiten worden binnen de op dat moment geldende maatregelen georganiseerd. Het gehele programma is te vinden op: www.glk.nl/hernen.nl

Meer berichten