Logo demaasenwaler.nl
<p>Huize Henricus</p>

Huize Henricus

(Foto: Zorggroep Maas en Waal)

Permanente bestemming voor Huize Henricus

WAMEL - Het afgelopen anderhalf jaar hebben FD Wamel en Zorggroep Maas en Waal intensief overlegd over Huize Henricus, met als doel het weer een permanente bestemming te geven voor de doelgroep waarvoor het bedoeld is.

Dit plan lijkt FD Wamel nu te gaan lukken, in samenwerking met Zorggroep Maas en Waal.

Zelfstandige appartementen
Het plan is om er, rond een gemeenschappelijke binnentuin, 21 of 22 zelfstandige appartementen in te maken.

Toekomstige bewoners
Aan de hand van een eerdere oproep hebben al veel belangstellenden zich gemeld. Deze hebben inmiddels allen een rondleiding kunnen krijgen. Negen geïnteresseerde huishoudens van één of twee personen hebben zich officieel ingeschreven als aanstaande huurder. Toekomstige bewoners kunnen zich op aanvraag zorg van de zorggroep inkopen.

Verbouwing
In de komende periode worden er tekeningen gemaakt voor het pand, aangezien er een verbouwing moet plaatsvinden om het pand toekomstbestendig te maken. Sinds 2017 staat het pand namelijk anti-kraak. Volgens het plan kunnen de nieuwe bewoners in 2022 in Huize Henricus gaan wonen.

Een mooie plek
Frans van Echteld, raadslid FD Wamel reageert opgetogen: ‘Eindelijk weer bewoners in Huize Henricus, vooral voor onze oudere inwoners zal het hopelijk een mooie plek worden om zelfstandig, maar toch dicht bij elkaar van de oude dag te kunnen genieten.’

Meer berichten