Logo demaasenwaler.nl
Foto: Astrid Beckers

Online lezing: Nederland en Duitsland, lekker anders

REGIO - Anouk Ellen Susan is van oorsprong Nederlandse, maar opgegroeid in Duitsland. Ze geeft op maandagavond 7 juni een lezing met als rode draad: hoe kunnen Nederland en Duitsland optimaal profiteren van elkaars nabijheid?

Nederland en Duitsland zijn buurlanden die economisch sterk van elkaar profiteren. Vooral in de grensregio’s is er sprake van een intensieve samenwerking. De afstand tussen beide landen is weliswaar klein, maar de culturele verschillen zijn groot. Zowel op professioneel vlak als in het dagelijks leven kan dit in beide culturen eenvoudig tot miscommunicatie en misverstanden leiden, waardoor mooie kansen onbenut blijven. Anouk Ellen Susan weet hier alles van.

De lezing is onderdeel van de reeks ‘Kennisdelers’en vindt plaats van 20.00 tot 21.00 via het online platform WebinarGeek. Iedereen kan gratis meedoen. Via de chat kunnen deelnemers vragen stellen aan Anouk.

Inschrijven kan via www.obgz.nl/kennisdelers

Wie is Anouk Ellen Susan?
Anouk Ellen Susan heeft marketing, toerisme en vrijetijdswetenschappen gestudeerd. Ze was jarenlang directrice van het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) in Duitsland. Sinds november 2019 geeft ze als zelfstandige workshops, lezingen en seminars en werkt ze als spreker, dagvoorzitter en consultant. Ze is voorzitter van de Deutsch-Niederländische Gesellschaft in Keulen. In 2020 verscheen haar boek ‘LEKKER anders’. Het boek belicht de cultuurverschillen tussen Nederlanders en Duitsers, om zo vooroordelen te ontkrachten en samenwerking te stimuleren. De Bibliotheek Gelderland Zuid verloot drie boeken via de eigen Facebook-pagina, voor meer info zie: Facebookpagina van de Bibliotheek Gelderland Zuid.

Meer berichten