Logo demaasenwaler.nl
<p>Dirk-Jan van Verseveld en Mark van Dodeweerd.</p>

Dirk-Jan van Verseveld en Mark van Dodeweerd.

(Foto: Jan Lamers)

Aanvoerders Unitas’28 clubmensen pur sang

WAMEL - Na een tweetal ellendig verlopen voetbaljaargangen (corona) hopen én vertrouwen de selectie aanvoerders van het Wamelse Unitas’28 (zie foto) erop het nieuwe voetbalseizoen weer op een normale manier te kunnen spelen met toeschouwers en gebruik te kunnen maken van kleedkamers, douches én een geopend clubhuis zoals het hoort. 

door Jan Lamers

Dirk-Jan v Verseveld (30) en Mark v Dodeweerd (29) zijn respectievelijk al jarenlang de aanvoerders van het 1e en 2e elftal. De inmiddels in Beneden-Leeuwen woonachtige maar rasechte Wamelnaar Van Verseveld speelt al meer dan 10 jaar (na een onderbreking van 1 jaar bij DSZ) in de Wamelse hoofdmacht en is een niet meer weg te denken belangrijke schakel op het middenveld bij het vlaggenschip. Mark v Dodeweerd is al even lang de drijvende kracht bij het 2e elftal en stuurt de jeugdspelers aan, ook een Unitas man in hart en nieren. Beide spelers waren ook spelbepalend in 2007 in de toenmalige B- junioren (zie foto) waarbij naast het kampioenschap ook nog de regionale KNVB beker in de wacht werd gesleept. 

Beide vaders van de spelers, Dick v Verseveld en Ad v Dodeweerd hebben in een ver verleden ook een langdurige staat van dienst gehad in het 1e elftal bij de club en werden in hun nadagen nogal eens teruggeroepen om met succes dreigende degradaties te voorkomen. Kortom, mensen die goud waard zijn voor de club, en ook nou nog steeds want Van Dodeweerd sr. en ook de gebroeders Fier, Ad, Willie en Joop v Verseveld zijn al geruime tijd vaak in de ochtend op de club te vinden om met andere vrijwilligers ervoor te zorgen dat het sportcomplex er netjes bij ligt en zo zijn ook deze twee spelers met hetzelfde sop overgoten zeg maar.

Saamhorigheid

Beide aanvoerders zijn ook zeer te spreken over de onderlinge saamhorigheid in de selectie, met name ook in deze uiterst lastige corona tijd waarin de trainingsopkomst al die tijd meer dan bevredigend genoemd mag worden. Hopelijk blijven ze blessurevrij en kunnen ze nog een tijdje mee in de selectie van de huidige actieve Wamelse trainers Gerard v Zwam en Edwin Lagarde die beide spelers koesteren en van grote waarde achten voor het in stand houden van de selectie. Doodzonde was het dan ook dat in het begin van dit seizoen corona opnieuw het amateurvoetbal plat legde maar natuurlijk gaat gezondheid boven alles. Het 1e elftal stond na 4 speelronden ongeslagen aan kop en ook het 2e elftal had een nog ongeslagen positie met goede vooruitzichten. Toch zijn veel leiders en trainers ook in deze corona tijd zeer actief om de jeugd en ook senioren daar waar mogelijk bezig te houden met onderling trainen en voetballen, daarnaast regelmatig met allerlei nevenactiviteiten, afgestemd op de coronamaatregelen. Vele voetballers van groot tot klein staan te popelen om in Augustus/September weer volledig aan de bak te kunnen.

Weekend Oostenrijk

In Augustus hoopt de selectie een trip te kunnen maken naar Oostenrijk alwaar een voetbaltoernooi op het programma staat als onderdeel in de voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen 2021 – 22 Nadere informatie hierover volgt nog, hopelijk zijn dan de corona perikelen grotendeels voorbij zodat de vorig jaar al uitgestelde reis voor de selectie van de vijfdeklasser door kan gaan in het weekend van 13 t/m 15 augustus.

Meer berichten