Logo demaasenwaler.nl
Actie van de Stichting Tegenwind op het Julianaplein in Beuningen. Een ballon wordt opgelaten tot een hoogte van 245 meter.
Actie van de Stichting Tegenwind op het Julianaplein in Beuningen. Een ballon wordt opgelaten tot een hoogte van 245 meter. (Foto: GER LOEFFEN)

Commotie windmolenpark

Sociaal Maas en Waal betreurt brief aan Beuningen

DRUTEN/BEUNINGEN - ‘Plaatsvervangende schaamte’ heeft de fractie van Sociaal Maas en Waal over een brief die het Drutense college van B&W gestuurd heeft aan de collega’s in Beuningen. Daarin beklaagt het college zich over het toekomstige Beuningse windmolenpark.

Beuningen is namelijk van plan een vijftal windmolens langs de Maas en Waalweg / A50 te plaatsen en moet daarvoor ook te rade gaan bij buurgemeenten. Die mogen eventueel bezwaren indienen. Dat is het Drutense gemeentebestuur niet van plan. Maar wethouder Springveld liet wel weten dat hij aan zijn collega in Beuningen, wethouder De Klein, zal aangeven dat Druten het betreurt dat Beuningen meewerkt aan de realisatie van grote windmolens zo dicht tegen de gemeentegrens.
Sociaal Maas en Waal constateert dat ‘de gemeente Druten zich met buurgemeente Beuningen bemoeit, terwijl men zelf alle bemoeienis van andere gemeenten met enig afgrijzen afwijst.’ De partij laat in een eigen brief aan het college van burgemeester en wethouders weten het Beuningse beleid wel te steunen. Sociaal Maas en Waal zegt verder in de brief te verwachten dat de provincie Gelderland ook in Druten plekken zal aanwijzen waar windmolens moeten komen.

Stichting Tegenwind
Afgelopen zaterdag werd vanaf het Julianaplein in Beuningen een ballon opgelaten tot 245 meter hoogte, zodat mensen zich een beeld kunnen vormen van hoe hoog de windmolens worden. Helaas verdween de ballon uit het zicht, omdat het touwtje niet vast was blijven zitten.

Door Patrick Huisman

Meer berichten