Logo demaasenwaler.nl
Koningin Máxima, erevoorzitter Méér Muziek in de Klas
Janneke van der Wijk, bestuur Méér Muziek in de Klas. 
Roy de Witte - gedeputeerde provincie Overijssel
Ceclie Servaes, ambassadeur Meer Muziek in de Klas 
Kinderburgemeester Zwolle (Esmée)
Koningin Máxima, erevoorzitter Méér Muziek in de Klas Janneke van der Wijk, bestuur Méér Muziek in de Klas. Roy de Witte - gedeputeerde provincie Overijssel Ceclie Servaes, ambassadeur Meer Muziek in de Klas Kinderburgemeester Zwolle (Esmée) (Foto: Sander van Glist )

Koningin Máxima geeft muziekbokaal aan Druten en West Maas en Waal

RADIO KOOTWIJK - Koningin Máxima reikte op 10 mei een muziekbokaal uit aan de gemeenten Druten en West Maas en Waal. De bokaal is een erkenning voor ‘Méér Muziek in de Klas’. Deze wordt gegeven aan gemeenten waar scholen muziekonderwijs blijven geven.

De meeste basisscholen in Druten en West Maas en Waal deden vanaf 2016 mee aan ‘Impuls Muziek’. Dit was een 3-jarig programma om muziekonderwijs op de kaart te zetten. Het Fonds voor Cultuurparticipatie ondersteunde het programma financieel.

Na deze periode zette combinatie functionaris Yvonne Verschuren zich in voor een vervolg van muziekles. De gemeenten geven hiervoor een vergoeding. De lagere scholen betalen mee uit hun cultuurbudget. Zo zijn ze verzekerd van goed muziekonderwijs onder begeleiding van een professional.

Koningin Máxima is erevoorzitter van ‘Méér Muziek in de Klas’. Omdat ze dit jaar 50 jaar wordt, bezoekt zij de provincies én geeft zij landelijke aandacht voor muziekonderwijs. Op 10 mei was ze in Gelderland. Zij reikte in verband met de coronamaatregelen de bokaal uit aan één wethouder. Wethouder Erik Peters van de gemeente West Maas en Waal nam op de bijeenkomst in Radio Kootwijk deze in ontvangst. Dat deed hij mede namens wethouder Gérard de Wildt van de gemeente Druten.

Meer berichten