Afbeelding
Foto: Gelders Archief

De regionale website www.verhaaltussenmaasenwaal.nl voorziet in een grote behoefte

Algemeen

MAAS EN WAAL - Gedurende het eerste kwartaal van dit jaar heeft de website www.verhaaltussenmaasenwaal.nl 2.965 unieke bezoekers opgeleverd. In 3.332 sessies zijn in totaal 7.222 pagina’s bekeken op de website, zo laat de balans zien. De website vertelt in 50 vensters de geschiedenis van het land tussen de rivieren en behelst daarmee de gemeenten Heumen, Wijchen, Beuningen, Druten, West Maas en Waal en Maasdriel.

Doel van de website is het promoten van de regio, het zijn van een informatiebron voor de inwoners van onze regio, voor toeristen en recreanten, onderwijsinstellingen, musea en bezoekerscentra.

Samenwerking
De samenwerking met de provinciale website www.mijngelderland.nl heeft tot meer bezoekers uit de hele regio geleid. Ook zijn de canonvensters van het Verhaal tussen Maas en Waal aangemeld bij het landelijk podium van www.canonvannederland.nl. Veel mensen hebben via diverse webpagina’s van erfgoedinstellingen hun weg gevonden naar het Verhaal tussen Maas en Waal.

In huis
De verschillende websites laten zien wat de regio in huis heeft. ‘De zes gemeenten in het gebied tussen de Maas en Waal hebben veel te bieden. Beter nog, ze hebben gezamenlijk een prachtig gebied in de aanbieding.’

Toerismebutton
‘Het initiatief van een aantal gemeenten om een toerismebutton op hun gemeentelijke websites te plaatsen zal zeker bijdragen aan meer bezoekers aan het land tussen Maas en Waal.’