Logo demaasenwaler.nl
Foto: Gemeente West Maas en Waal

‘Jeugd aan Zet’-geld blijkt schot in de roos

BENEDEN-LEEUWEN – ‘Jeugd aan Zet’, activiteiten voor en door jongeren is een succes gebleken in gemeente West Maas en Waal. Het bedrag van 10.000 euro dat de gemeente West Maas en Waal van het Rijk heeft gekregen, is al helemaal besteed.

Het geld was bedoeld om activiteiten voor én door jongeren te houden in deze coronatijd. Ondanks de bekende beperkingen wisten veel organisaties zeer afwisselende activiteiten te bedenken.

Niet alleen jongerengroepen en sportverenigingen maar ook onder andere zorgboerderijen, een carnavalsvereniging, een visclub en een dorpsplatform kwamen met goede ideeën. In alle dorpen werden of worden een of meer jongerenactiviteiten georganiseerd.

37 corona-veilige activiteiten
‘Ik ben – vooral voor onze jongeren – heel blij dat we met welzijnsorganisatie Sociom snel een eenvoudige en populaire regeling konden maken. Ook bedank ik alle organisatoren voor hun medewerking. We hebben met de 10.000 euro maar liefst 37 corona-veilige activiteiten in onze 8 dorpen met een bijdrage van minimaal 250 euro beloond’, aldus wethouder Rob Reuvers.

Meer berichten