Logo demaasenwaler.nl
De meiden- en damesvoetbalsters van Leones.
De meiden- en damesvoetbalsters van Leones. (Foto: Herman van Beek)

Geslaagde meiden- en damesvoetbal dag bij Leones

BENEDEN-LEEUWEN - De voetbalactiviteiten bij de vele voetbalverenigingen in Nederland beperkt tot trainingen en een oefenwedstrijdje tegen een ander team van de eigen vereniging. Steeds meer worden er door verenigingen activiteiten ontplooid voor de eigen jeugd, die passen binnen het scala van maatregelen dat getroffen is tegen de heersende pandemie. Ook bij Leones worden veel activiteiten voor de jeugd georganiseerd. Een daarvan vond plaats op zondag 25 april. Voor en door de dames en meiden teams van Leones werd een meiden- en damesvoetbal dag georganiseerd.

Deze activiteit paste ook perfect binnen het doel van de hoofdsponsor van Leones ING en de KNVB die de ontwikkeling en groei van het dames- en meidenvoetbal als speerpunt hebben benoemd. Inmiddels heeft Leones voor komend weekeinde voor alle leeftijdscategorieën een meiden- of dames team met goede begeleiding erbij. Aangestuurd vanuit een Technische Commissie voor het meiden- en dames voetbal.

Toernooitje
De meiden- en damesvoetbal dag werd geopend door de voorzitter van de vereniging, Willem van Veenendaal, die het belang van het meiden- en damesvoetbal binnen Leones nog eens benadrukte en ook zijn complimenten uitsprak naar de organisatoren van dit evenement. Er was een mooi programma in elkaar gezet waarbij vanuit het damesteam niet alleen werd deelgenomen, maar ook een stuk organisatie door de speelsters werd gedaan. Omdat het damesteam louter uit speelsters jonger dan 27 jaar konden ook zij allen aan de activiteiten deelnemen. Na een groepsfoto van alle deelnemers werd er onder leiding van twee speelsters van Dames 1 een gezamenlijke warming-up gedaan. Aansluitend werden alle deelneemsters ingedeeld in een van de tien teams voor een toernooitje op half veld. Een soort Super League, waarbij de teams bestonden uit een mix van speelsters van de verschillende leeftijdscategorieën en met de namen van de Europese topteams speelden.

Mooi was te zien hoe trots de jonge meiden waren die samen met de Dames mochten spelen in een team. Na dit toernooitje, dat geleid werd door één van de speelsters van Dames 1, werd er een penalty bokaal gehouden. De zeer geslaagde dag werd afgesloten met onderlinge wedstrijden van de MO13 tegen MO15 en MO17 tegen Dames 1. Een zeer mooi initiatief dat zomaar een vervolg kan krijgen in de komende jaren.

Door Eddie Pas

Meer berichten