Logo demaasenwaler.nl
Oldtimer tractorclub B.H.T.C. uit Ophemert
Oldtimer tractorclub B.H.T.C. uit Ophemert (Foto: Henk van Coolwijk)
fotoverslag

Met de tractor eropuit

MAAS EN WAAL - Vandaag (Koningsdag) op stap geweest met de “Oldtimer tractorclub” B.H.T.C. uit Ophemert.
Het was wel een ideale dag om er weer eens na lange tijd er met de tractor erop uit te gaan.

Door Henk van Coolwijk

Zo dachten er meer over, want in totaal hadden zich toch nog 53 oldtimer tractoren aangemeld, om een prachtige toertocht door het Land van Maas en Waal te gaan maken.
Van heinde en verre kwamen leden uit de Betuwe om zich rond 09.30 u te verzamelen aan de Echteldse kant van de P.W.A. brug.
Voorop gegaan door een ervaren chauffeur Cees Berends, als eerste de P.W.A. brug over.
Eenmaal aan de Maas en Waalse kant ging het snel, eerst door Wamel - Dreumel richting Bato`s Erf, en gestopt werd er op de voormalige steenoven “de Kop” in Heerewaarden, waar men een welverdiend kopje koffie en een eigengemaakte appelflap uit eigen catering kreeg aangeboden.
Na een rustpauze van drie kwartier zette zich de stoet weer in beweging, richting Moordhuizen- Alphen Maasbommel, zo richting Moeke-Moore in Altforst, waar men een grote parkeerplaats had uitgezocht om wat (ook uit eigen catering) te eten en te drinken.
Inmiddels was het al na de middag geworden en moest men al gaan denken aan de terugreis die dan weer eindigde in het Betuwse land.
De organisatie kan weer terugkijken op een welgeslaagde dag. Dank aan Cees Berends en Jan Leenders voor het uitzetten van de rit met vele hoogtepunten. Tot ziens.

Meer berichten