Logo demaasenwaler.nl
Foto: Lize Kuus

Prijswinnaars van de Natuur-fotowedstrijd

HEEREWAARDEN - De Prijswinnaars van de Natuur-fotowedstrijd van Bezoekerscentrum De Grote Rivieren zijn bekend.

De jury vond de kwaliteit van de ingezonden foto's zo goed dat er besloten is om per categorie een winnaar te benoemen.

Lize Kuus (Willem van Oranjeschool) Lieveheerstbeestje

De jury is van mening dat deze foto is gemaakt op precies het goede moment. De frisse kleuren van de lente en het scherpe contrast met de vage achtergrond legt de focus op het lieveheersbeestje.

Jannes Hol (Gravin van Rechterenschool) Mystiek in Alphen

Vanwege de lichtval en de kleuren straalt deze foto een bijna mystieke sfeer uit. Zien we daar op de achtergrond een raket opstijgen? Jannes laat het over aan de fantasie van de toeschouwer.

Fé Berden (Mariaschool) Konikspaarden in Boven Leeuwen

Volgens de jury is deze foto genomen vanuit een hoek waarbij de horizon niet zichtbaar is. Dit geeft de foto een surrealistische sfeer. Door de weerspiegeling lijkt het alsof de Konik paarden zweven.

De 3 prijswinnaars zijn op school verrast door Angela en Maria van NME (Natuur en Milieu Educatie) van Bezoekerscentrum De Grote Rivieren. Ze ontvingen allemaal een groot applaus van hun klasgenoten en hopen snel hun prijs te kunnen verzilveren (zodra de coronamaatregelen dit toelaten) en op excursie te gaan naar Fort Sint Andries!

Alledrie nogmaals van harte gefeliciteerd met jullie prestatie en alle andere deelnemers van de wedstrijd heel erg bedankt, de jury heeft genoten van alle inzendingen. Zodra het Bezoekerscentrum weer open kan/mag wordt van elke deelnemer één foto tentoongesteld! Wij zouden het leuk vinden als je komt kijken.

Meer berichten