Logo demaasenwaler.nl
<p>Authentieke bierbrouwer.</p>

Authentieke bierbrouwer.

(Foto: John van Gelder)

Stichting Musical Productie Maas en Waal is genomineerd voor ‘club van het jaar 2021’

REGIO - Stichting Musical Productie Maas en Waal is genomineerd voor de titel ‘Club van het jaar 2021’. De verkiezing Club van het Jaar is onderdeel van Rabo ClubSupport, die sport- en cultuurverenigingen kennis, een netwerk en financiële ondersteuning biedt. Stemmen op de stichting kan via www.clubvanhetjaar.nl.

Ondanks de coronacrisis heeft Stichting Musical Productie Maas en Waal zich dit en vorig jaar niet uit het veld laten slaan. ‘Er zijn nieuwe initiatieven ontplooid die de organisatoren van Club van het jaar 2021 niet zijn ontgaan’, aldus een woordvoerder van de stichting. ‘In 2021 is een film gemaakt met castleden van onze eerste productie “In de schaduw van Appeltern”. Aan de hand van een scenario, geschreven door de stichting zelf, hebben mensen thuis scenes uitgewerkt en gespeeld. Al die scenes zijn door het bestuur weer achter elkaar gezet. Dat resulteerde in een mooie film die te zien is op musicalmaasenwaal.nl.’

Bier
In deze film, met ook het onderwerp corona, wordt door het maken van een nieuw biertje een oplossing gezocht voor Covid 19. Dit leidde ertoe dat de stichting zelf een biertje op de markt heeft gebracht, in samenwerking met de bierbrouwers de Heeren van Druten. Dit bier, een lichte blonde is te bestellen via de website van de stichting.

Wedstrijd
De stichting heeft tevens een wedstrijd georganiseerd voor film- en fotoliefhebbers onder de naam ‘de Perfecte grimas’. De plannen zijn ontwikkeld in 2021 en de uitwerking hiervan loopt nog door. Elke maand is er een nieuw thema waarmee men aan de slag kan op foto- en filmgebied. In maart was dat ‘Grimas’ en de winnares van maart was Annemiek van den Berg. Elke maand zijn er andere juryleden, waaronder bijna alle vakfotografen en theatercoryfeeën uit Maas en Waal. In de maand mei wordt het thema ‘biertje’. Voor meer informatie en deelname, zie: musicalmaasenwaal.nl.

Meer berichten