Logo demaasenwaler.nl
Foto:

Debat over vuurwerkverbod in gemeente West Maas en Waal

WEST MAAS EN WAAL - De gemeente West Maas en Waal heeft afgelopen donderdag gedebatteerd over een mogelijk vuurwerkverbod. Al jaren is er een discussie gaande over het wel of niet invoeren van een algeheel landelijk verbod op het afsteken van vuurwerk.

Het afgelopen jaar, jaarwisseling 2020/2021, heeft de regering besloten vanwege de coronacrisis een eenmalig landelijk vuurwerkverbod in te stellen. Afgelopen jaarwisseling was de vuurwerkschade in gemeente West Maas en Waal 638 euro minder dan de jaarwisseling van 2019/2020. Ook waren er minder aangiftes van vernielingen. Wel waren er twee meldingen meer gedaan over overlast van zwaar vuurwerk.

In de buurtgemeentes is er ook al veelvuldig gedebatteerd over het vuurwerkverbod. Gemeente Heumen en Nijmegen hebben het vuurwerkverbod ingesteld, Berg en Dal en Beuningen overwegen het in te stellen. Gemeente Druten, Oss en Wijchen volgen vooralsnog het landelijk vuurwerkbeleid. Burgemeester van Neerbos van gemeente West Maas en Waal: ‘Ik concludeer uit het debat dat we samen willen optrekken met de gemeente Druten en hierin een gelijkwaardig standpunt innemen. Ik neem nog geen ultiem raadsbesluit en ga eerst in overleg. Er volgt later een definitief besluit.’

Door Hanneke de Vries

Meer berichten