Logo demaasenwaler.nl

Drutense ouders samen tegen alcohol- en drugsgebruik onder jongeren

DRUTEN - Jongeren in Druten gebruiken meer alcohol en proberen meer drugs uit dan jongeren in omliggende gemeenten. Dat blijkt uit onderzoek van de GGD. Met het project ‘ouders voor ouders’ worden de krachten gebundeld in de hoop het alcohol- en drugsgebruik onder de Drutense jongeren kleiner te maken. De gemeente Druten werkt hiervoor samen met MeerVoormekaar en andere ouders.

Soms is de drang tot uitproberen van jongeren groter dan de invloed die ouders hebben. Als ouder heb je dan het gevoel dat je er alles aan hebt gedaan. En toch staat je kind buiten met anderen te blowen of drinkt je kind alcohol. Om elkaar te helpen, is het project Ouders voor ouders in het leven geroepen. Het project Ouders voor ouders staat onder leiding van Josien Warris van MeerVoormekaar.

Ouders voor ouders zet zich in om ouders te steunen als er sprake is van alcohol- of drugsgebruik door hun kinderen. Ouders die zelf hebben ervaren hoe moeilijk het is als je kind drugs of alcohol gebruikt, bieden steun. Ook zetten ouders uit de groep zich in om andere ouders te informeren, wat je bijvoorbeeld kunt doen om alcohol- of drugsgebruik zo veel mogelijk te voorkomen.

Ouders die vragen hebben over middelengebruik onder jongeren of graag graag in contact willen komen met andere ouders kunnen contact opnemen met Josien Warris van MeerVoormekaar via j.warris@meervoormekaar.nl of bel met 06 - 39 11 41 34.

Meer berichten