Logo demaasenwaler.nl
<p>Pont Maasbommel - Megen</p>

Pont Maasbommel - Megen

(Foto: Diana de Leur)

Start vaarseizoen fiets- en voetveren

MAAS EN WAAL - Zaterdag 1 mei gaat het vaarseizoen van de pontjes weer van start. Vanaf zaterdag wordt er gedurende de weekenden (zaterdag en zondag) en feestdagen gevaren met de pontjes Beuningen-Slijk-Ewijk, Druten-Dodewaard, Varik-Heerewaarden, Ravenstein-Niftrik, Batenburg-Demen, Pontje Ham, Renkum-Heteren, Rhenen-Lienden en Liniepont (Werk aan het Spoel, Fort Everdingen, Werk aan de Groeneweg).

De vaartijden zijn van 10.00 tot 18.00 uur. Behalve de Liniepont, die vaart tot 17.15 uur. Vanaf 12 juni wordt er tot en met zondag 12 september dagelijks gevaren. Het seizoen 2021 wordt afgesloten met twee weekenden in de maand september. Laatste vaardag zondag 26 september.

Coronaregels
In verband met de coornamaatregelen gelden er extra regels. Deze staan vermeld nabij de pont. Dit zijn het verplicht dragen van een mondkapje, afstand houden, contactloos betalen en zelf wegzetten van de fiets. Reizigers dienen rekening te houden met wellicht langere wachttijden. Zodra versoepelingen door de rijksoverheid worden ingevoerd, zal de capaciteit verhoogd worden.

Tijdens Hemelvaart en Pinksteren wordt er extra gevaren. Kijk op uiterwaarde.nl voor het exacte vaarschema.

Meer berichten