Logo demaasenwaler.nl
Hoeve-Spelen
Hoeve-Spelen (Foto: Basisschool de Hoeven)

Koningsspelen De Hoeven gehouden op Beuningse sportvelden

BEUNINGEN - Op vrijdag 23 april vonden weer de jaarlijkse landelijke Koningsspelen plaats. Een initiatief om kinderen vooral meer te laten bewegen. Speciaal voor deze gelegenheid had Basisschool de Hoeven uit Beuningen de handen ineen geslagen met plaatselijke sportverenigingen. Voor deze speciale dag zijn alle klaslokalen verplaatst naar de sportvelden bij De Beuningse Boys. 'Bewegen is noodzakelijk voor de ontwikkeling van kinderen. In plaats woordstukjes klappen, letters springen, tafels joggen en buiten op ons free running parcours zijn we vandaag actief met andere activiteiten', aldus Mascha en Sjoerd, die namens de school het initiatief hebben genomen. Plaatselijke sportverenigingen zijn door hen benaderd voor het organiseren van clinics voor de kinderen.

Samen sportief
De Koningsspelen vonden plaats op het sportterrein van de Beuningse Boys. Na een spetterende opening en warming up door Confidans gingen de sportclinics van start. Plaatselijke sportverenigingen als Tennisclub De Linden, MHC Beuningen en voetbalvereniging de Beuningse Boys begeleidden de kinderen bij sportactiviteiten zoals tennis, hockey, voetbal. Maar ook was er aandacht voor de oudhollandse sporten als (konings)trefbal en zaklopen. Een van de lesactiviteiten werd verzorgd door de muziekleerkracht van het Cultuurknooppunt van Wijchen en Beuningen.

Landelijk initiatief
De Koningsspelen zijn een landelijk fenomeen dat jaarlijks plaatsvindt op de laatste vrijdag voor Koningsdag. Aan de Koningsspelen nemen gemiddeld 1,2 miljoen kinderen deel. De dag staat in het teken van een actief en sportief Oranjefeest voor basisschoolleerlingen uit heel Nederland. Het evenement draagt bij aan een verbonden, sportieve en gezonde samenleving.

Mede door het mooie weer werd het een mooie dag voor alle kinderen van De Hoeven; een leuke en sportieve feestdag.

Meer berichten