Logo demaasenwaler.nl
Voorbereidingen voor Koningsdag in Puiflijk.
Voorbereidingen voor Koningsdag in Puiflijk. (Foto: Eigen foto)

Koningsdag in Maas en Waal

MAAS EN WAAL – Ook dit jaar is Koningsdag er een zonder kleedjesmarkt, kruiwagenraces en oranjeborrels. Diverse Oranje comités hebben desondanks hun best gedaan om een alternatieve activiteit te organiseren.

Alphen

Oranje comité Alphen heeft een autopuzzeltocht door het Land van Maas en Waal uitgezet, met diverse raadsels en zoekopdrachten. De de route is te vinden middels het Bolletje-pijltje systeem. Iedereen kan deelnemen, van jong tot oud. Vertrek is tussen 10.00 en 11.00 uur vanaf dorpshuis De Hucht. Deelname is gratis. Laat wel van te voren weten dat je meedoet en hoeveel personen er in de auto zitten. Opgeven kan tot en met zaterdag 24 april bij Drea van Oss, via tel. 0487-56 22 13 of per mail: dreavanoss@hetnet.nl.

Bergharen
In Bergharen kan op Koningsdag te voet gespeurd en gepuzzeld worden. Door het dorp zijn twaalf QR codes verstopt, met elk een eigen opdracht. De speurtocht kan bij elke QR code worden gestart. Door de gevonden QR code te scannen op je mobiel, kun je na het goed beantwoorden of uitvoeren van de opdracht, de volgende locatie vinden. Bij elke juiste locatie die je hebt gevonden vind je een letter en een nummer, de letters die je vindt vormen een woord dat bij de koning past. Met het juiste woord kun je een leuke goodiebag ophalen bij De Uitloper. Deelnemers worden uitgenodigd om onderweg leuke foto’s en/of selfies in te sturen via info@oranjecomitebergharen.nl of via de facebook pagina. Onder de inzendingen wordt een prijs verloot. Ook de mooiste oranje selfie wordt beloond met een leuke prijs. De speurtocht duurt ongeveer een uur.

Puiflijk
In Puiflijk kan jong én oud deelnemen aan een thuiseditie van Koningsdag. Leden van de seniorenvereniging Puiflijk Druten-Zuid genieten thuis van een smakelijke koningslunch. Kinderen kunnen zich deze dag naar hartenlust uitleven in de keuken. Voor hen heeft het oranjecomité een leuk bakpakket samengesteld, met daarin een bakmix voor cupcakes, een schort, muts en textielstiften om deze bakkersoutfit te versieren. In de middag staat een zinderende online spelshow op het programma, gepresenteerd door Het Feestteam. Onder aanvoering van vier teams, bestaande uit twee dorpsbewoners, kan heel het dorp meespelen in de zogenoemde ‘Strijd om de Kroon-show’, bomvol leuke opdrachten en vragen, die worden ingeleid door leuke filmpjes. Uiteraard mogen muzikale intermezzo’s van ‘s lands bekendste feestact niet ontbreken. Inschrijven voor de verschillende activiteiten kan via: koningsdag-puiflijk.nl.

Winssen
Voor de Winssense jeugd van 4 tot 16 jaar organiseren Oranje comité Winssen en Jeugdhonk Winssen de Koningsdagspelen 2021. De activiteit vindt plaats op de velden van Roda’28 en duurt van 11.00 tot 15.00 uur. De dresscode is uiteraard: oranje. In verband met coronamaatregelen kunnen ouders niet komen kijken bij de activiteit. Voor wat lekkers en drinken wordt gezorgd. Aanmelden kan tot en met 23 april bij Astrid Vermeulen, via tel. 06-53 37 13 78.

Ook in Afferden, Appeltern, Maasbommel en Wamel gaat Koningsdag 2021 niet stilzwijgend voorbij. Voor onderstaande activiteiten is de inschrijving inmiddels gesloten.

Afferden
In Afferden ontvangen kinderen in het kader van Koningsdag een tas met spelletjes, verkleedspullen en versiering. Op die manier kunnen zij er thuis een feestje van maken. Om een tas te kunnen ontvangen moeten de kinderen aangemeld zijn.

Wamel
Op vijf locaties in Wamel zijn op Koningsdag spellen voor jong en oud. Deelname is bedoeld voor degenen die zich hiervoor hebben aangemeld. Deelnemers krijgen na aanmelding informatie over de locaties en het tijdslot.

Appeltern
Het Oranjecomité van Appeltern verzorgt op Koningsdag een puzzelspeurtocht voor de hele familie. Er zijn leuke prijzen te winnen. Het Oranjecomité roept dorpsbewoners op om op 27 april de vlag te hijsen en het dorp feestelijk te versieren.

Maasbommel
De Maasbommelde basisschooljeugd kan dit weekend aan de slag met een speciaal samengestelde baktas en/of knutseltas. Wie zich heeft aangemeld krijgt de tas zaterdag thuisbezorgd. Tot en met 27 april kunnen de kinderen bovendien deelnemen aan een leuke speurtocht door het dorp.

Meer berichten