Logo demaasenwaler.nl
<p>Het Asdonk terrein Beuningen.</p>

Het Asdonk terrein Beuningen.

(Foto: GER LOEFFEN)

Vertraging voor Bouwplannen Asdonck

BEUNINGEN - De bouwplannen op de Asdonck lopen opnieuw vertraging op. De perenboomgaard naast de drie toekomstige woningcomplexen is daarvan de reden.

Vorig jaar december bleek dat de onderzoeksmethode die Beuningen had gebruikt om zogenaamde spuitzones voor landbouwgrond vast te stellen waarschijnlijk de toets der kritiek van de Raad van State niet zou kunnen doorstaan. In een andere gemeente was die methode namelijk net afgekeurd.
De gemeente Beuningen was bang dat met het onderzoek op de Asdonck hetzelfde zou gebeuren en heeft nu een andere aanpak gekozen. De gemeente wil voorkomen dat door bezwaren van bijvoorbeeld de eigenaar van de perenboomgaard het bouwplan niet door kan gaan.

Probleem
Overigens is er volgens wethouder Sijmen Versluijs geen garantie dat dit nieuwe onderzoek wel geaccepteerd wordt door de Raad van State. ‘Als ze ook dit afkeuren hebben we een dik probleem’, aldus de wethouder.
Vanwege de spuitzone zal in ieder geval een van de bouwcomplexen aan bepaalde voorwaarden moeten voldoen.
Bij woningen die binnen bepaalde afstand liggen van de boomgaard mogen aan die zijde de ramen niet open kunnen bijvoorbeeld. Deuren en balkons zijn aan deze zijde dus ook geen optie.

De gemeenteraad moet in juni opnieuw naar de kwestie kijken.

Door Patrick Huisman

Meer berichten