Logo demaasenwaler.nl
<p>Een eerdere vondst in de gemeente Druten.</p>

Een eerdere vondst in de gemeente Druten.

(Foto: Martin de Heus)

Hennepkwekerij en gestolen auto aangetroffen bij controle op bedrijventerrein Westerhout

DRUTEN - Bij een controle op bedrijventerrein Westerhout in Druten zijn gisteren een hennepkwekerij met 120 planten, een gestolen auto en auto-onderdelen aangetroffen. Het ondermijningsteam van Tweestromenland - een samenwerking van zes gemeenten, politie en een energieleverancier - kwam de misstanden op het spoor tijdens een controle. Er zijn geen aanhoudingen verricht. De politie onderzoekt de zaak.

Toezichthouden en handhaven op onder andere bedrijventerreinen en buitengebieden wordt regelmatig gedaan om georganiseerde criminaliteit en het verwerven raken van de onder- en bovenwereld (ondermijning) tegen te gaan. Voor overheidsinstanties is het belangrijk om zicht te hebben op activiteiten die daar plaatsvinden. We willen de handel tussen onder- en bovenwereld ontmoedigen en stoppen. In de georganiseerde misdaad hebben criminelen bv. transport, opslagruimten, woningen en vergunningen nodig. Om het door criminaliteit verkregen geld wit te wassen is de bovenwereld ook van belang. In zo’n geval kan gebruik gemaakt worden van bedrijfspanden en/of woningen om ‘criminele activiteiten’ uit te voeren en veel geld te verdienen door illegale praktijken.

Burgemeester Van Rhee-Oud Ammerveld is tevreden over het verloop van de integrale controle: ‘Ondermijnende activiteiten moeten worden aangepakt. Overtredingen worden niet getolereerd en daartegen treden we handhavend op. Dit laten we zien door regelmatig controles uit te voeren, waarvan diverse al met succes. Soortgelijke controles blijven we herhalen. Voor een veiliger gemeente is dit nodig. Daar maken we graag capaciteit voor vrij.’

Wat kunt u doen tegen criminaliteit?
Iedereen kan te maken krijgen met ondermijnende criminaliteit. Ziet, hoort of ruikt u onraad? Neem dan direct contact op met de politie via 0900-8844. Is er sprake van een verdachte situatie ‘op dit moment’? Bel dan direct 112! Iedere melding kan van belang zijn voor een onderzoek. Is informatie geven lastig? Dan kan dat ook anoniem via Meld Misdaad Anoniem, via 0800-7000.

Meer berichten