Logo demaasenwaler.nl
Wethouder Willy Brink reikt eerste waardebon voor hulp bij digitalisering uit
Wethouder Willy Brink reikt eerste waardebon voor hulp bij digitalisering uit (Foto: Werkorganisatie Druten Wijchen)

Wethouder Willy Brink reikt waardebon voor hulp bij digitalisering uit aan juwelier

DRUTEN - Juwelier Jovita Akkermans ontving vandaag als eerste Drutense mkb’er een waardebon voor hulp bij digitalisering. Willy Brink, wethouder Ondernemen, reikte de waardebon uit. Ondernemers die voor deze waardebon in aanmerking komen, ontvangen persoonlijk bericht van Sm@rt Together.

Mkb-ondernemers uit de regio Arnhem-Nijmegen konden vanaf 1 maart 2021 bij Sm@rt Together Regio Arnhem-Nijmegen waardebonnen aanvragen voor hulp bij digitalisering, bijvoorbeeld om een webwinkel op te starten of app te ontwikkelen.

Juist bij de mkb’ers vielen door corona de hardste klappen, vertelt Willy Brink. ‘Deze waardebonnen zijn een mooie kans om op een betaalbare wijze een echte digitaliseringsslag te maken! En het blijkt ook een enorm succes te zijn. Er zijn veel ondernemers in de gemeente die er een beroep op hebben gedaan. Dat is een mooie ontwikkeling, ook na corona. Want internet speelt een steeds belangrijkere rol in ondernemen. Fijn dat deze ondernemers dit ook zien en ermee aan de slag gaan.’

Gemeenten in de regio die deelnemen aan de waardebonregeling ondersteunen hiermee de bedrijven die zich met digitalisering willen versterken. Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat heeft hiervoor een bedrag van 400.000 euro beschikbaar gesteld. Samen met de bijdragen van de regiogemeenten en de provincie Gelderland bedraagt de totale investering in het midden- en kleinbedrijf zo’n 1,6 miljoen euro.

Meer berichten