Logo demaasenwaler.nl
Wordt dit busstation een HOV-knooppunt?
Wordt dit busstation een HOV-knooppunt? (Foto: John van Gelder)

Weinig ontwikkeling in knooppunt Hoogwaardig Openbaar Vervoer

DRUTEN - De dorpslijsten in Druten worden een beetje ongeduldig als het gaat om het nieuwe busstation in Druten. Het zogenaamde knooppunt Hoogwaardig Openbaar Vervoer zou er oorspronkelijk al zijn in 2020, maar er lijkt nog weinig ontwikkeling in te zitten.

Het plan was dat er een Park and Ride-terrein (P&R), een grote fietsenstalling met kluisjes, wachtruimtes met toilet voor chauffeurs en reizigers en laadfaciliteiten voor elektrische fietsen en voertuigen zouden komen. Het gevolg zou dan moeten zijn dat mensen de auto meer laten staan en het openbaar vervoer naar Nijmegen nemen, omdat de stad steeds minder goed bereikbaar wordt. Ook busverbindingen naar Tiel en Den Bosch (al dan niet via station Wijchen) zouden van het HOV-punt gebruik kunnen gaan maken.

Grondaankoop
In vragen die nu gesteld zijn aan het college van burgemeester en wethouders vragen de dorpslijsten zich af het aankopen van de benodigde grond, wat tot nu toe een vertragende factor was, al een beetje opschiet. Ook vragen ze zich af of een alternatieve locatie geen oplossing kan bieden als de grondaankoop voor problemen blijft zorgen. De dorpslijsten vragen zich verder af of de provincie Gelderland nog steeds de kosten voor aanleg op zich wil nemen en hoeveel de gemeente nu zelf bij moet dragen. Tot slot willen de partijen graag een tijdsplanning van het college.

Door Patrick Huisman

Meer berichten