Logo demaasenwaler.nl
Patrick Kersten, eigenaar van Solar Maas en Waal.
Patrick Kersten, eigenaar van Solar Maas en Waal. (Foto: John van Gelder)

Solar Maas en Waal: lokale partner voor zonne-energie

AFFERDEN - Als gecertificeerd storingsmonteur van Solaredge en ABB/Fimer kwam Patrick Kersten de afgelopen jaren veel storingen tegen bij zonnepanelen, waarvan het gros te wijten was aan installatiefouten. ‘Een gevolg van de steeds groeiende markt van vraag en aanbod. Dat kan en moet anders’, aldus Kersten. Met zijn kersverse bedrijf Solar Maas en Waal opereert hij sinds kort als zelfstandig installateur van zonnepanelen en laadpalen, waarbij kwaliteit, veiligheid en persoonlijke service centraal staan.

‘Te dunne bekabeling of stekkers die niet goed gemonteerd zijn. Zomaar twee voorbeelden van installatiefouten die vaker voorkomen dan je zou mogen verwachten, met een grote kans op brandschade’, legt Patrick uit. ‘Met mijn ervaring en expertise ben ik vastberaden het verschil te kunnen maken voor klanten. We regelen daarbij het hele project van A tot Z. Dat begint natuurlijk met een persoonlijk advies, gevolgd door een vrijblijvende offerte, de installatie en/of laadpaal, de monitoring en de btw-teruggaaf.

Onderhoud
Voor een optimale levensduur van de installatie verzorgt Solar Maas en Waal daarnaast desgewenst een jaarlijkse onderhoudsbeurt. Iets waarin Kersten zich onderscheidt van veel collega’s. ‘Onderhoud is, net zoals bij een cv-ketel, belangrijk om eventuele storingen en (beginnende) problemen vroegtijdig te signaleren, waarmee (brand)schade in 99% van de gevallen kan worden voorkomen. Daarnaast maken we de panelen schoon en checken we het hele systeem.

Elektrisch rijden
In lijn met de toenemende vraag naar elektrische auto’s biedt Solar Maas en Waal tot slot elektrische laadpalen. ‘Een gezin dat jaarlijks circa tienduizend kilometer rijdt, kan met een laadpaal in combinatie met zonnepanelen tot wel tweeduizend euro per jaar besparen, met een terugverdientijd van slechts vier jaar.’ Ook voor wie reeds zonnepanelen heeft, staat Solar Maas en Waal graag klaar.

Voor meer informatie zie ook: www.solarmaasenwaal.nl, tel. 06-18 20 34 92 of e-mail: solarmaasenwaal@outlook.com.

Door Rinie van Haren

Meer berichten