Logo demaasenwaler.nl
Ellen Jagtenberg (Kwartiermaker ONS Thuis Alphen), Bert van Swam (voormalig wethouder), Marinus Kempe (directeur Woonstichting De Kernen) en Roland van der Heijden (directeur Sociom)
Ellen Jagtenberg (Kwartiermaker ONS Thuis Alphen), Bert van Swam (voormalig wethouder), Marinus Kempe (directeur Woonstichting De Kernen) en Roland van der Heijden (directeur Sociom) (Foto: Gemeente West Maas en Waal)

Voorbereiding ‘ONS Thuis’ van start gegaan

ALPHEN – Woonstichting De Kernen en gemeente West Maas en Waal hebben de opdracht aan Welzijnsorganisatie Sociom getekend om te starten met de werving en begeleiding van vrijwilligers voor ONS Thuis Alphen. Dit is een nieuw woonproject in de voormalige EDO-hof aan de Schoolstraat voor 6 alleenstaande inwoners, variërend in leeftijd maar vanaf 55 jaar. Ieder heeft een eigen woonruimte en ze kunnen gebruikmaken van een gemeenschappelijke ruimte en binnentuin. Vrijwilligers ondersteunen hen zo nodig bij activiteiten.

Verbinden en maatwerk
Elke bewoner heeft zijn of haar persoonlijke wensen. Die worden aan elkaar verbonden. Daarom zoekt Ellen Jagtenberg, kwartiermaker voor dit project, in opdracht van Sociom naar vrijwilligers om de sociale kant van deze woonvorm op te zetten en te begeleiden. ‘Dat gebeurt samen met de bewoners en is altijd maatwerk. Mensen zijn vrij in het samen zijn.’

Meer informatie
Belangstellenden voor de woningen of voor vrijwillige begeleiding kunnen contact opnemen met ejagtenberg38@gmail.com.

Meer berichten