Logo demaasenwaler.nl
Foto: John van Gelder
Operatie steenbreek

Operatie Steenbreek: Gazon met franjes

Met Operatie Steenbreek Beuningen stimuleren gemeente Beuningen en Het Dijkmagazijn inwoners om hun woonomgeving groener te maken. In deze rubriek deelt Het Dijkmagazijn tips om te vergroenen.

Een strak gazon is voor veel tuinliefhebbers dé uitdaging van tuinieren. Maar verdroging is een risico en veel dieren hebben er niets aan. Aan zo’n keurig tapijt horen franjes. In Vlaanderen geeft de campagne ByeByeGrass tuinbezitters tips om een gazon minder te maaien. Door minder te maaien, wordt het gras langer en sterker. Dat komt doordat de wortels dieper de grond in gaan en het gras dan beter tegen droogte bestand is. Dat scheelt sproeien en gele plekken.

ByeByeGrass laat zien hoe met kleine hoekjes en stroken al veel bereikt wordt. Want kort gras waar kinderen kunnen spelen, of waar je lekker kunt zitten, is ook belangrijk. Met een enkel randje hoog gras is er al veel gewonnen. In de ‘franje’ van het gazon komen vanzelf madeliefjes, kruipende kamille en wat klaver. Dat brengt variatie, waar vlinders en hommels op af komen.

Meer informatie, zie: dijkmagazijnbeuningen.nl/steenbreek.

Meer berichten