Eerdere editie Maos en Waols Moiste.
Eerdere editie Maos en Waols Moiste. Foto: Wil Hoes

Tour d’Alphen tussenstand na etappe 3

Sport

Tour d’Alphen is een meerdaagse fietscompetitie, georganiseerd door Dorpshuis De Hucht.

Etappe 3 was met de langste afstand en de meeste hoogtemeters de Koninginnerit van deze tour. De Grebbeberg op en af en daarna nog de Donderberg in Rhenen. Na de twee weken met harde wind en minder weer begon de week met schitterend fietsweer. Een aantal deelnemers voorzag al dat het eind van de week slechter zou worden, dus zij zijn meteen in het begin aan de slag gegaan. Wederom was dit geen verkeerde keuze. Vanaf halverwege de week stak de wind zijn kop weer op. In het weekend, als de meeste deelnemers fietsen, had je de wind op de terugweg goed tegen.

ONDER 45: De spanning is weer terug!

In het begin van de week ging Sjors Vink samen op pad met Harm van Zwam, Sjors wilde voorkomen dat ie problemen zou krijgen door de wind. Slimme keuze, ze zette de eerste tijd neer onder de 2 uur. Onderweg hebben ze vlak achter Jan-Willem gereden die alvast een verkenningsrondje aan het maken was. Door die verkenningsronde heeft ie samen met Roderick een hele snelle tijd neergezet van ongeveer 1:49. Roderick haalde bij de afdaling een snelheid van 74,9 km/u. De tijd van hun concurrent Erik van Bekkum was nagenoeg hetzelfde, waardoor het verschil in tijd hetzelfde blijft voor de laatste etappe.

Jeffrey Wiese heeft niet kunnen profiteren van het mooie weer in het begin van de week, dus hij heeft op een zondag gereden. Hierdoor heeft ook hij moeite gehad met de wind, waardoor hij met een tijd van 1:56 het gat in de top laat verdwijnen. Walter van Zwam kon vanwege een knieblessure niet starten deze week en maakt dus geen kans meer op de felbegeerde oranje trui. Dit geldt ook voor Sander en Huib die voorafgaand al weinig kans meer hadden, maar vanwege het weer niet hebben gereden. Door het tijdverlies van Jeffrey Wiese op zijn achtervolgers is de spanning weer helemaal terug. De ruime voorsprong die hij had is volledig verdampt. Hij blijft aan kop met nog maar 1 minuut 26 voorsprong op Roderick.

De top 4 staat nu nog maar op kleine afstand van elkaar. Op de 5e en 6e plaats is de tijd tussen Maikel en Sjors exact gelijk na 3 etappes. Harm volgt op 3 minuten. Speciale vermelding voor de jongste deelnemer die de afgelopen etappe Erik van Bekkum gevraagd had om met hem mee te fietsen, hierdoor kwam hij met een goeie tijd 1:53 op een zondag met de harde wind. Hierdoor stijgt ‘ie van plaats 14 naar plaats 7. Nummers 6 t/m 9 liggen op 3 minuten van elkaar. Volgende week zal spannend worden. Roderick en Jan-Willem fietsen altijd samen, maar als de een wil winnen van de ander zal er toch weggereden moeten worden van de ander.

45+: Grote gaten

In de 45+-categorie heeft Joffrey een gat geslagen met zijn partner. Norbert had de dag dat ze reden zijn benen niet, waardoor hij heeft moeten lossen. Joffrey zou als ie met de ‘jeugd’ mee zou rijden ook keurig in de top van het klassement staan. Als hij een redelijke tijd rijdt komende week, dan is het lastig voor de concurrentie om hem van de eerste plaats af te houden. Zijn voorsprong op zijn partner is 7 minuten en op de fanatieke Robert van het Schip 12 minuten. Zo dicht als dat het klassement bij elkaar lag na de eerste etappe, zo groot zijn de gaten nu. Twan van Teeffelen heeft ook afgehaakt nadat hij door de wind niet in staat was om de etappe af te rijden. Complimenten ook aan Philip die deze week 6 man onder zich wist te houden. Wel heeft er een groepje van 4 man samen gereden, deze zullen helaas geen kans meer maken op de oranje trui, maar zolang ze het leuk gehad hebben is het goed.

Voor het volledige klassement klik hier

Komende etappe is de CHAMPS-ELYSÉES van Maas en Waal.
Bekijk hier de route van etappe 4