Veerdam Druten
Veerdam Druten Foto: Diana de Leur

Voortaan ‘toerisme-button’ op website van Druten

Algemeen

DRUTEN – De toeristische visie in Druten laat nog even op zich wachten, maar de website van de gemeente krijgt al wel vast een ‘toerisme-button’.

Volgens fractievoorzitter Gerard Worm van Kernachtig Druten hoeft daar niet mee gewacht te worden. Sterker nog: ‘Het is makkelijk uitvoerbaar en heeft direct een grote impact. Zeker op dit moment, want vakantie vinden nu plaats in eigen land en dus misschien ook wel in het Land van Maas en Waal,’ zo betoogde Worm afgelopen gemeenteraadsvergadering. Volgens zijn fractie zijn er genoeg lokale websites waar de toerismebutton op de website van de gemeente weer naar kan verwijzen. Ook is er een nieuwe website aanstaande vanuit het centrummanagement. De gemeenteraad nam een motie met het voorstel voor zo’n toerismebutton donderdag dan ook unaniem aan en de wethouder zegde toe eraan te gaan werken.

West Maas en Waal en Wijchen zouden inmiddels ook plannen hebben voor een dergelijke verwijzing op de eigen website naar de toerismemogelijkheden in de eigen gemeente.

Door Patrick Huisman