Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK)

Algemeen

DRUTEN - Door de coronacrisis krijgen sommige inwoners te maken met een onverwachte en plotselinge terugval van hun inkomen. Hierdoor is het moeilijk om bijvoorbeeld de huur of hypotheek te blijven betalen. De woonlasten zijn vaak de grootste kostenpost in een huishouden. De overheid helpt inwoners die tegen deze problemen aanlopen met een noodmaatregel: De Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK).

Bent u hard getroffen door de coronamaatregelen?

De gemeente Druten voert deze regeling uit voor inwoners uit Druten. In Druten kunnen huishoudens die een inkomensverlies hebben van 30 tot 40 procent 200 euro per maand krijgen. Verloren ze meer dan 40 procent van hun inkomen, dan is er 300 euro per maand. Wethouder Gérard de Wildt: “Bent u zo hard getroffen door de coronamaatregelen van de overheid dat u niet meer rond kunt komen en u de woonkosten niet meer kunt betalen? Dan kunnen we u als gemeente misschien helpen met de TONK.”

Voor wie is de TONK?

Deze noodmaatregel is een tijdelijke aanvulling op de bestaande bijzondere bijstand. En is speciaal voor mensen die niet in aanmerking komen voor de bestaande regelingen. De TONK gaat met terugwerkende kracht gelden van 1 januari tot en met 30 juni 2021. Alle informatie over de TONK en het aanvraagformulier vindt u op www.druten.nl/tonk.

Meer informatie

Meer en actuele informatie over de steunmaatregelen tijdens de coronacrisis vindt u ook op de website van de Rijksoverheid.