Piet de Klein en Nicole Bannink.
Piet de Klein en Nicole Bannink. Foto: Ger Loeffen

BN&M On Tour: in gesprek met inwoners kerkdorpen

Algemeen

BEUNINGEN - Om in gesprek te gaan en in contact te blijven met inwoners uit de gemeente Beuningen, heeft lokale partij Beuningen Nu & Morgen het plan opgevat om ‘on tour’ te gaan. Voor de diverse dorpen staan de komende tijd digitale inlopen per mail, telefonisch of via digitale vergadering gepland voor belangstellende inwoners en achterbanleden. De digitale tourdata zijn op woensdag 31 maart en donderdag 1 april in Weurt, eind april in Ewijk, in mei in Beuningen en in juni Winssen.

‘De planning was oorspronkelijk om nog voor de zomervakantie van 2020 deze tour door de dorpen te houden. Toen kwam echter corona en dat betekende dat we alles moesten opschorten’, vertelt fractievoorzitter Eric van Ewijk van BN&M. ‘Toch hebben we nu goede hoop dat de tour door op deze wijze kan gaan.’
‘Het is de bedoeling om met de inwoners te praten over wat er destijds is afgesproken en wat daarvan terecht is gekomen. Denk bijvoorbeeld aan de realisatie van woningbouw aan de De Ruyterstraat en een park in Weurt, het veiliger maken van het kruispunt Jonkerstraat en Laan 1945 in Weurt en de nieuwe inrichting van het Weurtsche Straatje. In Beuningen wilden we behoud van het zwembad, meer jongerenwerk, een woon-zorgcomplex en nieuwbouw voor IKC de Dromedaris. Voor Ewijk was aanpak van de Vordingen hard nodig, woningbouw rondom MFA ’t Hart en realisatie van ecowijk de Hoge Woerd. In Winssen stonden woningbouw Fruithof en Kennedysingel Zuid op de rol, naast het revitaliseren van dorpshuis de Paulus en versterking van de groenstructuur.

Echt belangrijk
Daarnaast wil BN&M graag weten wat de mensen uit de vier dorpen momenteel echt belangrijk vinden en wat hen opvalt; waar de partij de komende periode, in 2022 als de gemeenteraadsverkiezingen zijn, haar schouders onder kan zetten. Eric van Ewijk: ‘Als lokale partij vinden we het van toegevoegde waarde om te weten wat inwoners graag anders zien in hun dorp. Het is al duidelijk dat woningbouw een belangrijk punt zal zijn. We verwachten ook dat inwoners het behoud van het kleinschalig landschap aan de Waalbandijk van waarde vinden. Welke zorgen hebben zij over de gevolgen van corona of over eenzaamheid van buurtbewoners? Is het onderhoud van hun straat of buurt voldoende? Hebben zij ideeën over het verbeteren van hun leefomgeving? ‘Laat van u horen en grijp deze kans om dingen aan ons te laten weten die u belangrijk vindt, zoals wensen, zorgen en ideeën, zodat wij daar zo veel mogelijk rekening mee kunnen houden in ons verkiezingsprogramma. We hopen dat er veel belangstelling is om met BN&M mee te praten’, besluit hij.

Informatie en opgave
De digitale tour gaat op 31 maart en 1 april van start in Weurt. Kijk voor meer informatie en aanmelden voor de bijeenkomst op: www.beuningennuenmorgen.nl/verkiezingen/verkiezingen-2022/on-tour..

Door Anne-Bregtje Schelfhout