Overzicht windmolens in Windpark Beuningen met hindercirkel van 1 kilometer.
Overzicht windmolens in Windpark Beuningen met hindercirkel van 1 kilometer. Foto: Stichting Tegenwind

Reactie op bericht Stichting Tegenwind

Ingezonden

Stichting TegenWind heeft weer van zich laten horen in de vorige editie van deze krant (zie pagina 21 van de Maas&Waler van 17 maart 2021, ook te lezen via www.demaasenwaler.nl).

Ze zijn tegen windturbines en brengen daarvoor elk denkbaar argument te berde. In een deur aan deur verspreide folder konden we cirkels zien rond de voorgenomen locaties van de windturbines. De cirkels zouden (ook) de slagschaduw moeten aangeven, maar de zon staat toch nooit ten noorden van een windturbine?

Ze hebben zelf onderzoek gedaan (erg onafhankelijk…) en uit hun selecte steekproef bleek een grote meerderheid tegen het windpark te zijn. Dezelfde grote meerderheid tegen energieopwekking kun je met gemak vinden onder mensen die vlakbij een gepland zonnepark, kolencentrale of welke andere energieproducent komen te wonen.
Ook wordt terecht gewezen op het geluid dat windturbines produceren. Maar de meeste bewoners hebben de A73 tussen het windpark en hun woning. Veroorzaakt het verkeer op die snelweg geen geluid en uitlaatgassen? Volgens TegenWinds folder: ‘Ik maak me zorgen over mijn gezondheid’, maar dat hoef ik niet te doen als het om de A73 gaat?
Ik wil de fanatieke Nimby-tijgers van TegenWind graag uitnodigen om ook andere stichtingen op te richten zoals: TegenGas, TegenZon, TegenKolen en vooral TegenKernenergie. En als dat allemaal succesvol is wil ik wel eens meemaken of we over enkele jaren nog elektriciteit in huis hebben.

Met vriendelijke groet,
S. Hendricks (Beuningen)