Tour D’Alphen tussenstand na ETAPPE 1

Sport

ALPHEN - De eerste etappe zit erop. In een zonovergoten week is bijna iedereen fanatiek aan de ronde gestart.

Voor het klassement onder de 45 werd er op de tweede dag al een hele scherpe tijd neergezet door de twee jonge mannen uit Culemborg en Tiel. Met iets meer dan 1 uur en 15 minuten een gemiddelde van 35,6 km/uur is dit een indrukwekkende tijd. Het gros van de deelnemers zit rond een gemiddelde van net iets boven of onder de 30 km/uur. De dag erna kwam er van Walter van Zwam een tijd van 1:18 binnen ook dit is een zeer knappe prestatie. Tussen deze renners en de rest van het veld was er een lange tijd een gat van ongeveer 5 minuten. Op vrijdag werd dat gat opgevuld door Harm van Zwam die door zijn jongere broertje op sleeptouw was genomen. Walter verbeterde zijn eigen tijd niet maar zette wel weer een snelle tijd neer. Op zondag nestelde Erik van Bekkum, Roderick van Rossum en Jan-Willem Hijmans zich in de kopgroep. Eerstgenoemde met precies 1:17 en de andere twee met een tijd van iets onder de 1:18. Sjors Vink, de lange man die ervoor kan zorgen dat degene achter hem weinig wind vangt, was niet tevreden met zijn eerste tijd en is er zaterdag nog maar eens voor gegaan en komt bovenaan de subtop te staan met 1:24. Daarna komt er een klein gat met het wat we kunnen noemen het peloton, onder aanvoering van Anouk en Nienke uit Wijchen is dit een groep van 10 man, inclusief organisatie, dat binnen 3 minuten van elkaar zit. Een eervolle vermelding voor Luuk van Rijn die met zijn 14 jaar keurig een gemiddelde rijd van 29,8 km/uur en hierdoor netjes in het peloton meedraait. De rode lantaarndrager op het moment in dit klassement is Jan Rovers, maar hij geeft aan dat ie rustig aan heeft gedaan, als ie er goed voor gaat zitten zal hij zonder problemen aansluiten bij het peloton.

Bij het klassement boven de 45 is er een duidelijke scheiding te zien. Er is een kopgroep van 5 dat binnen 3 minuten van elkaar zit, een peloton van 6 en nog een paar achtervolgers. De ervaren rijders Joffrey Hol en Norbert van Rossum zetten een scherpe tijd van 1:23 neer en doen overall dus niks onder voor de jongelingen. Twan van Teeffelen die bang was dat hij de enige 60 plusser zou zijn heeft zijn benen ook flink laten werken en zit maar een kleine 2 minuten achter de koplopers en vlak voor Robert van het Schip en Willian van Hoogstraten. Daarachter zit zoals gezegd een gat dat bestaat uit 7 minuten. De 6 renners in deze groep zitten maar 1 minuut en 19 seconden van elkaar af hier kunnen dus nog de nodige verschuivingen plaats gaan vinden. In de staart van het klassement vinden we de heer en mevrouw Coppee die met hun leeftijd van respectievelijk 69 en 68 de uitdaging aan wilde gaan en zodoende ook nieuwe routes in de regio wilde ontdekken. Philip Klijmij zette een tijd van 1:48 neer en komt daarmee tussen de Coppee’s in. Hij heeft de pech dat hij zijn standaard fietspartner niet kon overtuigen om mee te doen, maar in zijn eentje toch met volle moed ervoor gaat.

(Voor het volledige klassement klik hier.)

Gedurende de week kreeg ik van een paar deelnemers de melding dat ze momenteel een blessure hebben of ziek zijn en daarom deze week niet konden rijden. Voor deze 4 deelnemers is er de komende week nog de kans om deze etappe in te halen, als ze zich beter voelen.

Wout van Baaren heeft zich teruggetrokken, hij bleek het te druk met zijn werk te hebben en kon geen tijd vinden om de route alsnog te fietsen.

De volgende etappe brengt ons naar het Oosten. Het weer zal de komende dagen iets minder worden dan afgelopen week, maar hopelijk blijven er genoeg droge dagen over.

Bekijk hier de route van etappe 2.