Logo demaasenwaler.nl
<p>Parkeerplaats bij De Gelenberg (bij DIO&#39;30 en Scouting De Rietkampers).</p>

Parkeerplaats bij De Gelenberg (bij DIO'30 en Scouting De Rietkampers).

(Foto: Reinier Jansen)

’s Heeren Loo trekt zich terug uit nieuw sportcomplex De Gelenberg

DRUTEN - Zorginstelling 's Heeren Loo heeft besloten zich terug te trekken als hoofdgebruiker van het nieuwe sportcomplex De Gelenberg.

De gemeente Druten realiseert een nieuw sportcomplex met sporthal en zwembad op sportpark de Gelenberg. Vanaf 2024 kunnen inwoners, verenigingen en het onderwijs volop gebruik gaan maken van deze mooie nieuwe voorziening. De voor Druten belangrijke zorginstelling ’s Heeren Loo zou één van de hoofdgebruikers worden. De instelling heeft te maken met toenemende bezuinigingen in de zorg. Om die reden heeft ’s Heeren Loo besloten om zich terug te trekken als hoofdgebruiker. De instelling vindt het op dit moment niet verantwoord om voor langere tijd een financiële verplichting aan te gaan voor het nieuwe sportcomplex.

Teleurstelling
Verantwoordelijk wethouder Willy Brink laat weten dat hij teleurgesteld is en het een gemiste kans vindt. “Heel erg jammer voor de Drutense gemeenschap. Maar gelukkig loopt de realisatie van het sportcomplex geen gevaar en kunnen we volgens planning nog steeds open in januari 2024."

Extra voorzieningen
De gemeente vroeg ’s Heeren Loo om mee te denken over het ontwerp van het nieuwe sportcomplex, zodat ook cliënten van Boldershof er gebruik van kunnen maken. Op verzoek van de zorginstelling nam de gemeente extra voorzieningen in het programma van eisen op, zoals een aparte grote kleedkamer, een aparte doucheruimte met voorzieningen, een beweegbare bodem in het bad en een tillift. Deze voorzieningen worden nu uit het ontwerp gehaald.

Zorgtarieven verder onder druk
Regiodirecteur David van Leeuwen van ’s Heeren Loo: “We vinden het zeer spijtig, maar we hebben moeten constateren, dat de omstandigheden zijn gewijzigd. De tarieven in de zorg staan steeds meer onder druk. Zo is onlangs de vergoeding van vervoerskosten gehalveerd. Daarbovenop hebben de zorgkantoren in Nederland een aanvullende bezuiniging op alle zorgtarieven opgelegd. Extra kosten voor vervoer van onze cliënten naar het zwembad, en de genoemde tariefverlaging, drukken direct op onze begroting voor zorgpersoneel. Dat gaat ten koste van de kwaliteit van zorg. Gezien deze ontwikkelingen, is deelname aan het project voor ’s Heeren Loo een onverantwoorde verplichting om aan te gaan. De gevolgen van deelname zijn financieel zo ingrijpend, dat we tot onze grote spijt hebben moeten besluiten ons terug te trekken uit het project.”

Meer berichten