Logo demaasenwaler.nl

Gratis haal- en brengservice tijdens de Tweede Kamerverkiezing

DRUTEN - De gemeente Druten organiseert samen met MeerVoormekaar een haal- en brengservice voor mensen die minder mobiel zijn. Op deze manier zorgen ze er samen voor dat iedereen kan gaan stemmen. 

Inwoners die een Wmoindicatie hebben en geen eigen vervoer mogen gebruik maken van de gratis haal- en brengservice van PlusBus. Op deze manier kunnen ze hun briefstembewijs afgeven op het gemeentehuis of hun stem eerder bekend maken op 15 of 16 maart. 

Burgemeester Corry van Rhee-Oud Ammerveld is erg blij met deze extra service. “Stemmen is een belangrijk recht in Nederland, daarom zijn we blij dat we eraan bij kunnen dragen dat zoveel mogelijk mensen hun stem uit kunnen brengen.” Vooraf reserveren Inwoners die gebruik willen maken van deze service maken vooraf een reservering bij PlusBus. Dat kan via telefoonnummer 0487 – 20 00 19. Om een goede service te kunnen bieden zijn de volgende gegevens belangrijk om door te geven: naam, ophaaladres, telefoonnummer, bestemmingslocatie en voorkeurstijd. Om de ritten door PlusBus zo goed mogelijk in te kunnen plannen is een afwijking in voorkeurstijd mogelijk. 

Bestemmingslocatie
De haal- en brengservice is in te zetten voor het afgeven van briefstemmen op het gemeentehuis. Vervoer daarvoor is mogelijk op de volgende dagen: 10, 11, 12, 15 of 16 maart. Reserveren kan tot een dag van tevoren op werkdagen van 08.30 tot 12.30 uur. Ook tijdens het vervroegd stemmen op het gemeentehuis of D’n Bogerd op 15 of 16 maart is de haal- en brengservice mogelijk. Reserveren kan tot 12 maart 12.30 uur.

Kijk op www.druten.nl/tweede-kamerverkiezing voor alle informatie. Telefonisch contact met de gemeente Druten is mogelijk via telefoonnummer 088-432 70 000.

Meer berichten