Logo demaasenwaler.nl
Authentieke bierbrouwer.
Authentieke bierbrouwer. (Foto: John van Gelder)

Nieuwe actie van Musical Maas en Waal: De Perfecte Grimas

MAAS EN WAAL - Musical Maas en Waal verraste het publiek in 2019 met de vertolking van 'Uit de schaduw van Appeltern', waar maar liefst 1.600 bezoekers van heinde en ver van hebben genoten. De volgende productie staat in de steigers, maar komt vanwege het rondwarende coronavirus voorlopig nog niet op de planken. Hopelijk kunnen de audities starten in het najaar. Meedoen? Aanmelden kan.

De nieuwe productie heet 'De Grimas achter de Kamerjas' en vertelt het verhaal van Anna uit Afferden die in 1930 het Land van Maas en Waal verlaat om als coupeuse te gaan werken in een theater in Amsterdam. Monique Leijen, één van de scriptschrijvers van het stuk vertelt: 'het stuk laat zien hoe Anna, met haar kijk op mode, een revolutie veroorzaakt in de theaterwereld. Anna gaat haar droom achterna, van het platteland naar de grote stad. Maar of alles ook loopt zoals gepland, dat is nog maar de vraag…. '.

Vanwege het noodgedwongen uitstel van de vertolking heeft het team van Musical Maas en Waal een ludieke actie bedacht om het contact met de regionale inwoners warm te houden, maar ook om haar maatschappelijke betrokkenheid te tonen. Anke Zeldenthuis, verantwoordelijk voor de PR van de nieuwe productie, vertelt: 'de zes maanden durende actie heet “de perfecte Grimas” met als ondertitel “benut je talent (als fotograaf of als acteur). De eerste actie start op 5 maart aanstaande en heeft als thema GRIMAS. Iedereen mag een foto of filmpje van maximaal 30 seconden insturen waarbij dus een grimas centraal moet staan'. Er volgen nog vijf andere thema's de komende maanden. Die worden telkens bekendgemaakt via www.musicalmaasenwaal.nl. Wil je meedoen, meld je dan aan via de mail. Je krijgt dan een code toegezonden waarmee de foto of het filmpje kan worden ingezonden. Per (maand)thema wordt een galerij aangemaakt waarmee deelnemers ook de andere inzendingen kunnen zien, heel transparant dus. Ook Facebook en Instagram worden ingezet. Winnende inzendingen zullen ook te zien zijn bij de komende voorstelling.

Net als het thema wisselt ook de jury elke maand. In die jury zitten regionale fotografen en/of mensen uit de theaterwereld. De winnaar van de maand ontvangt een kratje 'Grimas bier'. Grimas is een serieus blond biertje, ontstaan tijdens de vorige ludieke actie van de stichting, Grimas wordt gebrouwen in Druten en is te bestellen via de website. De helft van het aankoopbedrag gaat ter sponsoring naar de toneelvereniging.
Vragen, opmerkingen, aanmeldingen? Reageer via: info@musicalmaasenwaal.nl of kijk op www.musicalmaasenwaal.nl.

Door Elly Bruns

Meer berichten