Logo demaasenwaler.nl

Zes nieuwe hondenuitlaatveldjes

WEST MAAS EN WAAL – Het is wellicht een open deur, maar hondenpoep is ergernis nummer één in Nederland. Het ligt op stoepen, in speeltuinen en op de wandelpaden van recreatiegebieden. Gemeente West Maas en Waal zag een toename van klachten over hondenpoep. Vandaar dat er dit jaar zes nieuwe hondenuitlaatveldjes worden aangelegd, in de nieuwbouwwijken van verschillende kerkdorpen.

De afgelopen tijd is het aantal klachten over hondenpoep toegenomen. De meeste daarvan komen uit de nieuwbouwwijken, waar nog geen voorziening is aangelegd voor honden. Uitbereiding van het aantal hondenuitlaatplaatsen is daarom wenselijk.
Wethouder Erik Peters vindt het belangrijk dat hier voorzieningen voor worden getroffen: ‘Het kan een grote ergernis worden voor buurtbewoners; in de hondenpoep stappen wanneer je een wandeling maakt door de wijk. En dat terwijl de houder/eigenaar van de hond verplicht is om de poep op te ruimen. In diverse nieuwbouwwijken in de dorpen Boven-Leeuwen, Beneden-Leeuwen, Wamel en Dreumel zijn nog geen voorzieningen getroffen voor de honden. Er moeten hondenveldjes gecreëerd worden waar de dieren vrij los mogen lopen en waar de hondeneigenaar de poep niet hoeft op te ruimen. Deze velden worden omringd door een haagje en structureel worden deze veldjes grondig schoongemaakt om (stank)overlast tegen te gaan.’

Door de aanleg van nieuwe hondenuitlaatveldjes verwacht de wethouder dat de klachten zullen afnemen: ‘In elk kerkdorp zijn er twee à drie veldjes beschikbaar voor de burgers. De hondenbezitters betalen hondenbelasting om gebruik te maken van deze faciliteit’, aldus Peters.

Aanleg

De aanleg mag niet ten koste gaan van de reeds aangeplante struiken en bomen. De hondenuitlaatveldjes zullen in de dorpskernen en publieke ruimte aangelegd worden.

De zes nieuwe veldjes worden dit jaar nog aangelegd.

Door Hanneke de Vries

Meer berichten