Logo demaasenwaler.nl
<p>Jos Henricks, vrijwilliger bij MeerVoormekaar, helpt mensen met het doen van de belastingaangifte.</p>

Jos Henricks, vrijwilliger bij MeerVoormekaar, helpt mensen met het doen van de belastingaangifte.

(Foto: Aafke Labout)

Belasting-invulhulpen staan weer klaar

MAAS EN WAAL - Elk jaar stuurt de Belastingdienst een bericht dat de aangifte moet worden gedaan. Jaarlijks maken veel mensen hiervoor gebruik van een belasting-invulhulp. Dat kan ook dit jaar. Het Kringberaad Seniorenverenigingen (voorheen de KBO’s van Bergharen/Hernen/Leur, Batenburg en Alverna) en MeerVoormekaar hebben de krachten gebundeld om inwoners te helpen bij de belastingaangifte.

Elke inwoner met een inkomen tot ongeveer 35.000 euro per jaar (voor een paar 50.000 euro) kan een afspraak maken voor hulp bij de belastingaangifte. De belastingplichtige vult deze samen met een getrainde vrijwilliger in. Als het even kan is dat dezelfde vrijwilliger als in eerdere jaren. Iedereen blijft altijd zelf verantwoordelijk voor de eigen aangifte. Voor reiskosten en andere kosten wordt een eigen bijdrage gevraagd van 5 euro per aangifte.

De coronamaatregelen worden in acht genomen. Per aangifte wordt gekeken of de hulp online kan, bij de mensen thuis plaatsvindt of dat een andere plek gevonden moeten worden. Het tekenen en verzenden van de aangifte doet de vrijwilliger niet. In sommige gevallen kan een machtiging worden afgegeven.

Meer berichten