Logo demaasenwaler.nl
Foto: Chantal Roest

Levensloopbestendige woningen in Winssen

WINSSEN - Er blijkt veel vraag naar levensloopbestendige woningen in Winssen. In de nieuwe woonwijk De Fruithof kwamen meer dan vijftig aanvragen binnen voor de tien beschikbare woningen.

Hierop besloot een initiatiefgroep een CPO (collectief particulier opdrachtgeverschap) op te richten. De CPO ging op zoek en een mogelijk bouwterrein was snel gevonden. Deze locatie was door de gemeente al opgenomen als toekomstige bouwlocatie. Een grasveld dat nauwelijks wordt gebruikt en ideaal gelegen midden in het dorp, vlakbij supermarkt en medische voorzieningen: het terrein grenzend aan Kerkpad en Leegstraat waar vroeger de RK Jongensschool heeft gestaan. Het collectief heeft al toepasselijke naam: CPO d’Ouwe Jongensschool. Op dit terrein kunnen vijf levensloopbestendige woningen worden gerealiseerd.

Het CPO-bestuur heeft omwonenden geïnformeerd naar de plannen en deze worden in overleg aangepast. De gemeente is begonnen met de voorbereidingen voor de bestemmingsplanprocedure. Het CPO streeft ernaar om eind 2021 te starten met de bouw.

Meer berichten