Logo demaasenwaler.nl

VVD West Maas en Waal tegen aanleg windmolens

WEST MAAS EN WAAL - Samen met de acht gemeenten in Regio Rivierenland is de gemeente West Maas en Waal volop bezig met de Regionale Energie Strategie (RES). Met name de laatste maanden is er veel over gesproken en gediscussieerd, maar vooral veel geluisterd naar de stem van de inwoners. Volgens de VVD is het overduidelijk: West Maas en Waal is een te klein gebied voor het plaatsen van windmolens.

In het kader van de Regionale Energie Strategie moet de Regio Rivierenland komen met bod, waarmee bijgedragen wordt aan de landelijke doelstellingen van het Klimaatakkoord en de ambitie van het Gelders Energie Akkoord om in 2030 de uitstoot van CO2 met 55 procent te verminderen ten opzichte van 1990.

Binnen de gemeente West Maas en Waal is er veel gesproken over de manier waarop zij bijdraagt aan het RES bod. Ook inwoners konden meepraten. ‘In onlangs georganiseerde online bijeenkomsten en presentaties werd herhaaldelijk gesproken over een combinatie van windmolens en zonne-energie, ook voor de gemeente West Maas en Waal. Dit zorgde voor veel bezorgde reacties vanuit onze inwoners’, aldus Ellen Jagtenberg, fractievoorzitter van de VVD West Maas en Waal. Volgens de partij is het overduidelijk dat de gemeente West Maas en Waal een te klein gebied is voor het plaatsen van windmolens. ‘De VVD ziet deze combinatie in West Maas en Waal niet zitten en zal er daarom voor pleiten dat er geen optie voor windmolens in het RES bod 1.0 zal staan voor wat betreft onze gemeente. De capaciteit bij de netwerkbeheerder is niet toereikend en er zijn goede alternatieven die nog verder uitgewerkt en uitgediept kunnen worden.’

Meer berichten