Logo demaasenwaler.nl
<p>Quintin Vink.</p>

Quintin Vink.

(Foto: Eigen foto)

Ambitieus, jong en nu al een vakman; QV Elektrotechniek zet zich op de kaart

BENEDEN-LEEUWEN – Als direct gevolg van de corona-pandemie is er een heuse daling te zien van het aantal startende ondernemers in Nederland. Deze daling geldt, volgens bron RTL-Z, voor zowel bijna alle sectoren. Quintin Vink (23) trok een jaar vóór de pandemie, na jaren ervaring te hebben opgedaan bij totaalpartner Huisman Etech Experts, de stoute schoenen aan en begon als ZZP-er. Hij is ontzettend blij uiteindelijk deze stap gezet te hebben, en niet onbelangrijk, het gaat hem voorlopig voor de wind. Zijn reputatie is groeiende en juist dánkzij corona wordt er in zijn werkgebied Maas en Waal veel geklust en is er dus volop werk.

Door Rex Broekman

Quintin bekent dat eigenlijk vanaf zijn achttiende levensjaar de eerste ideeën om voor zichzelf te beginnen door zijn hoofd speelden. Zijn onervarenheid en absolute wil om eerst goed alle aspecten van het elektro-vak te beheersen, deden hem besluiten om nog maar even te wachten.

Toen het moment eenmaal daar was en hij naar de Kamer van Koophandel toefde, kreeg hij te horen dat Vink Elektrotechniek al bestond. Een kleine domper, maar gelukkig had hij een back-up plan; QV Elektrotechniek was hiermee geboren.

Zijn keuze voor het technische vak heeft hij eigenlijk aan de wijze woorden van zijn trotse vader te danken. ‘Wie weet er op z’n dertiende al wat hij later wil worden? Ik niet, en ik moest toch een keuze maken. Ik vond het leuk om met mijn handen bezig te zijn en mijn vader adviseerde mij in de techniek een vak te leren, want daar is áltijd werk’, aldus Quintin. Zijn energieke karakter, werkplezier, expertise en het feit dat hij gemakkelijk benaderbaar is, maken hem iemand die je graag over de vloer wil hebben.

Kwaliteit
‘Ik vind kwaliteit en communicatie belangrijke aspecten en houd de drempel graag bewust laag’, zo erkent Quintin. De jonge vakman kan gebeld worden voor alles in en om het huis, denk hierbij aan spotjes en buitenverlichting, maar ook voor installaties en reparaties van meterkasten volstaat één enkel telefoontje. Ook is hij tegenwoordig bezig om de papieren te behalen om (verzekerde) beveiligingsinstallaties te plaatsen.

Corona
‘Momenteel kom ik veel bij senioren op bezoek en ik houd uiteraard rekening met de huidige corona-omstandigheden. Afstand houden, geen handen schudden helaas, maar gewoon goed vakwerk leveren.’ De pandemie zorgt ervoor dat mensen niet op vakantie kunnen en dikwijls een elektricien nodig hebben voor een aanbouw die ze hebben gerealiseerd. ‘Door toedoen van Covid-19 zijn er veel mensen die weinig buiten komen, dus ik word heel vriendelijk ontvangen door iedereen. De meeste klussen vinden plaats in Maas en Waal, mijn goede werk betaalt zichzelf terug middels mond-tot-mondreclame.’ Wat de jongeman helemaal siert, is het gegeven dat hij hoopt op termijn ook een leerling-monteur te kunnen begeleiden.

Meer informatie
Quintin kan voor klussen bereikt worden op www.qv-elektrotechniek.com of via 06-23 22 02 11.

Meer berichten