Logo demaasenwaler.nl
<p>Kunstenaarscollectief Modern people</p>

Kunstenaarscollectief Modern people

(Foto: John van Gelder)

De gezichten achter Modern People

BOVEN-LEEUWEN - In een fabriekshal aan de Waalbandijk 55 huist Modern People, een samenwerking van vijf jonge kunstenaars en ambachtslieden. Hun creaties variëren van muziek tot schilderijen en op maat gemaakte houten meubels. Door kruisbestuiving ontstaan er unieke projecten.

‘We zijn creatieven in verschillende disciplines’, vertelt Piet Baudoin. Als zoon van de Heerewaardense kunstenaar Joris Baudoin groeide hij op in een vrij en creatief milieu, waarin buiten de kaders werd gedacht. Niet verwonderlijk dus, dat ook hij zijn creatieve talenten leerde ontplooien, in dit geval in de muziek. Samen met broer Lou en vrienden Lars Jurcka, Tom van Leur en Jasper van Ham werd in september 2020 een fabriekshal in Boven-Leeuwen betrokken. ‘Onze activiteiten omvatten mode, schilderen, houtbewerking, betonproducten, installaties, muziekopname en -productie, poëzie, film en animatie. We streven naar kwaliteit en originaliteit, zonder grenzen. Geen inspiratie is verboden, geen materiaal te vreemd’, legt hij uit.

‘We vormen in onze fabriekshal een soort van creatieve omgeving, als je dat tenminste zo kunt zeggen. We trachten hier een omgeving te creeëren waarin we tot volle potentie kunnen komen. Dat doen we door weg te stappen van specialisatie en los te komen van uitgestippelde levenspaden. Zonder vooraf opgestelde, strakomlijnde plannen is er ruimte om dingen te laten ontstáán. En daaruit komen prachtige projecten voort’, aldus Piet.

De vijf leden van het gezelschap hebben zich, sinds ze hun intrek namen in de loods, aanvankelijk gefocust op eigen werk. Inmiddels zijn ze bezig met twee grotere gemeenschappelijke projecten. Eén daarvan is een hiphop album, dat in samenwerking met twee rappers geproduceerd wordt. Een ander project is een modelijn, ontwikkeld door Lars Jurcka en Jasper van Ham. ‘Het zijn moderne items met abstracte kunst, variërend van shirts en hoodies tot petjes en mondkapjes. Het gaat een beetje richting de hiphopcultuur’, legt Piet uit. ‘Aan interesse vooralsnog geen gebrek. Sinds de webshop online is, vliegen de bestellingen de deur uit.’

In verband met corona blijven de deuren van de ateliers voor buitenstaanders voorlopig gesloten. Toch hoopt Piet in de zomer een expositie te kunnen realiseren. Tot die tijd kunnen belangstellenden het vijftal volgen op Facebook en Instagram (True Modern People). Meer info: www.modernpeople.nl.

Meer berichten