Logo demaasenwaler.nl
Foto: Wikipedia

Help de amfibieën veilig de weg over te steken

BOVEN-LEEUWEN - Vrijwilligers van IVN Maas en Waal zullen vanaf 1 maart tot half april 2021 de salamanders, kikkers en padden weer helpen om veilig hun voortplantingswateren te bereiken. Dat doet de werkgroep op de Waalbandijk in Boven-Leeuwen, tussen de Tesstraat en Noord Zuidweg, de Faunastraat en de Wilgenstraat.

De gemeente West Maas en Waal helpt ook mee door een rijverbod in te stellen op de Waalbandijk tussen de Florastraat en de Noord Zuidweg gedurende de donkere uren.

Vrijwilligers gezocht

Als de weersomstandigheden voor de dieren gunstig zijn, dus vochtige lucht en niet te koud, gaan vrijwilligers vanaf de schermer op pad om de dieren te registreren en in de berm te zetten. Belangstellenden zijn meer dan welkom om te komen helpen. Gaarne zelf handschoenen (ook ter bescherming van de huid van de amfibieën) en een zaklamp meebrengen.
Kijk voor meer informatie en aanmelden voor deze activiteit op: www.ivn.nl/afdeling/maas-en-waal. Deze activiteit is goed uit te voeren binnen de corona- en avondklokmaatregel.

Meer berichten