Draagvlakonderzoek omwonenden windpark
Logo demaasenwaler.nl
Overzicht windmolens in Windpark Beuningen met hindercirkel van 1 kilometer.
Overzicht windmolens in Windpark Beuningen met hindercirkel van 1 kilometer. (Foto: Stichting Tegenwind)

Draagvlakonderzoek omwonenden windpark

BEUNINGEN - Stichting TegenWind voert in februari 2021 een draagvlakonderzoek uit onder bewoners in de directe omgeving van Windpark Beuningen (omwonenden binnen een afstand van één kilometer van de vijf geplande windmolens) om te vernemen wat zij van deze plannen vinden.

Dit in navolging van buurgemeente Wijchen, waar de gemeenteraad als voorwaarde voor het toestaan van dergelijke plannen vindt dat ten minste twee derde van de direct omwonenden vóór de gekozen locatie moet zijn. Hoewel Wijchen daarmee een uiterst bescheiden definitie voor ‘draagvlak’ hanteert, terwijl de windmolens in Wijchen bovendien een stuk lager zijn (185 m) dan die in Beuningen (245 m), heeft Stichting Tegenwind deze grens van één kilometer overgenomen om tot een vergelijkbaar onderzoek in de gemeente Beuningen te komen.

De direct omwonenden, 95 woningen, binnen het ‘één-kilometer-gebied’ in Bergharen, Winssen, Ewijk en Beuningen (de blauwe cirkels op het kaartje) hebben begin februari 2021 per post een vragenlijst ontvangen die het draagvlak peilt voor deze windmolenplannen. De resultaten van dit draagvlakonderzoek zullen in maart 2021 worden aangeboden aan het college en de gemeenteraad van Beuningen, ter verbetering van het besluitvormingsproces over de vergunningverlening voor Windpark Beuningen.

Meer berichten