Dorpsquiz Boven Leeuwen
Logo demaasenwaler.nl
Foto:

Dorpsquiz Boven Leeuwen

BOVEN -LEEUWEN – Op vrijdag 12 maart wordt de dorpsquiz van Boven-Leeuwen georganiseerd. De organisatie ligt in handen van Activiteiten Boven-Leeuwen.

Het nieuwe evenement kreeg onlangs van de gemeente een financiële bijdrage ter waarde van maximaal € 750.-. Maarten van Eldijk is één van de organisatoren: ‘Het is fijn om deze bijdrage te ontvangen. We gebruiken dit in zijn geheel voor de quiz. De dorpsquiz is een nieuwe evenement waarbij diverse teams van alle leeftijden strijden om de beste te zijn. Het is niet makkelijk om een gevoel van samen te creëren in deze moeilijke periode met het corona virus. Toch proberen we de leefbaarheid te vergroten in ons dorp door middel van dit soort digitale evenementen.’

De quiz wordt in teamverband gespeeld. Er zijn verschillende vragen in diverse categorieën die beantwoord moeten worden binnen een vastgesteld tijdsbestek. De quiz wordt op eigen gekozen locatie gespeeld en uitgevoerd. Het team bestaat uit één teamcaptain en maximaal negen teamleden. De teamcaptain haalt het opdrachtenboek op, zorgt voro het uitvoeren van de opdrachten en het naleven van het opgestelde reglement. Alle hulplijnen die je kunt bedenken mag je inzetten. Van internet, bellen, oude boeken of het dorp verkennen… alles kan en mag ingezet worden.

Maarten van Eldijk weet zeker dat er voor ieder wat wil in zit: ‘We hebben leuke vragen bedacht over Boven Leeuwen. Moderne vragen, maar ook vragen uit het verleden. Mensen die willen puzzelen en rekenen kunnen zich helemaal uitleven. Ook mensen die maatschappelijke belangstelling hebben, kunnen hun ei hierin kwijt. Vanuit allerlei facetten kunnen mensen van jong en oud mee doen aan de quiz.’

De quiz gaat als een lopend vuurtje in het dorp en er zijn al tien teams die zich hebben ingeschreven voor de quiz. Het inschrijfgeld kost 50 euro per persoon en zal ten goede komen aan de leefbaarheid van het dorp. Via de website kun je je aanmelden. Kijk op www.activiteitenbovenleeuwen.jouwweb.nl/dorpsquiz voor meer informatie.

Door Hanneke de Vries

Meer berichten