Plein 2020 in Appeltern: nieuwbouw van start
Logo demaasenwaler.nl
Plein 2020 Appeltern.
Plein 2020 Appeltern. (Foto: Artist Impression)

Plein 2020 in Appeltern: nieuwbouw van start

APPELTERN - Mecus Planontwikkeling en gemeente West Maas en Waal ondertekenden onlangs een overeenkomst voor de realisatie van nieuwbouwplan Plein 2020 in Appeltern.

Al lange tijd zijn er plannen om in Appeltern woningen te realiseren aan de Van der Capellenstraat en het Pastoor Willemsplein. Vorig jaar is er een haalbaar plan tot stand gekomen. Het project heeft daarom de naam ‘Plein 2020’ gekregen.

Wethouder Cruijsen: “Goed dat de volgende stap kunnen zetten in dit langlopende project. Plein 2020 is een mooi plan voor Appeltern. Ik hoop dat de nieuwe bewoners hier met veel plezier gaan wonen.”

Er komen woningen voor verschillende doelgroepen. Mogelijkheden zijn er voor zowel starters, senioren als alle groepen daartussen. Het project richt zich op 6 rij- en hoekwoningen, 3 senioren/flexwoningen, 2 twee-onder-éénkapwoningen en 1 vrijstaande woning. Het plein, dat nu vooral bedoeld is voor parkeren, wordt een aantrekkelijke en groene ontmoetingsplek.

Alle woningen in dit project zijn inmiddels verkocht. In maart 2021 wordt gestart met de voorbereidende werkzaamheden, gevolgd door de bouw van de woningen.

Meer berichten