Cover van de hit Efkes bij je zien.
Cover van de hit Efkes bij je zien. Foto: Het Feestcafé

Carnavalstoppers Het Feestcafé zingen troostlied ‘Efkes bij je zien’

Algemeen

Op donderdag 11 februari om 11 over 11 kwam ‘ie uit: een lied dat troost moet bieden aan alle carnavalsvierders in Coronatijd. De initiatiefnemer Bart van de Berg van Café de Derde Kamer in Nijmegen en uitbater van ’t Marikenpaleis lanceerde het idee om ‘Efkes bij je zien’ op te nemen als opening van zijn carnavalsbingoshow.

Het zijn bijzonder onzekere carnavalstijden omdat carnaval dit jaar anders is dan anders. De meeste festiviteiten zijn afgelast en het is maar de vraag of deze in een later stadium weer doorgang zullen vinden. Trieste ontwikkelingen voor het carnaval, dus benaderde Bart de carnavalstoppers van het Feestcafé die dit als een geweldige uitdaging zagen. Bandlid en producer Drutenaar Kevin Koppers van de feestformatie heeft het arrangement herschreven en samen met de leden het Feestcafé werd het sein tot muzikale actie gegeven om het carnavalsleed van vele carnavalsvierders te verzachten.

Het Feestcafé is een succesvolle feestformatie uit Druten en Beuningen bestaande uit zeven vrienden en vriendinnen met een passie voor zang en muziek die met goede feestmuziek iedere zaal en feesttent in het land op zijn kop weten te zetten. De liveoptredens zijn één groot meezingfeest met herkenbare medleys. Het publiek wordt uitgenodigd om mee te doen met een enorm leuke show, waarbij stil blijven staan bijna onmogelijk is.

De hit is te beluisteren op YouTube en Spotify.